TZ: VÁCLAV NECKÁŘ a Bacily

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 04. 07. 2011

Buchlovice – zámecký amfiteátr od 20:00


15.7. VÁCLAV NECKÁŘ a Bacily
- Buchlovice – zámecký amfiteátr od 20:00

Host: SORY

 

Václav Neckář byl v letech 1968 až 1970 společně s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou členem pěvecké skupiny Golden Kids. Jako herec se proslavil především rolí ve filmu Ostře sledované vlaky natočeném na motivy stejnojmenné novely Bohumila Hrabala., ale hrál i hlavní role ve filmech Skřivánci na niti a pohádce Šíleně smutná princezna. Nazpíval písničky k filmům, např. Jak básníci přicházejí o iluze, Jak utopit doktora Mráčka nebo Páni kluci. Od 70.let natáčí a koncertuje se skupinou Bacily, kterou řídí jeho bratr Jan Neckář. K jeho dvorním autorům patří bratr Jan Neckář a Ota Petřina, ale psali pro něho i Karel Svoboda, Petr Janda nebo Bohuslav Ondráček. O texty se mu starali mj. Zdeněk Rytíř, Michal Horáček, Jan Schneider, Ladislav Kantor nebo Michael Prostějovský. Kromě popových hitů, např. Stín katedrál, Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě nebo Lékořice, má v repertoáru i řadu balad, např. Nautilus nebo Perla. V 70.letech natáčel i hloubavější tématická alba, folk-rockové Tomu, kdo nás má rád nebo Planetárium. V 80.letech se mj. věnoval i rockové hudbě – album Pod komandem lásky. K nejznámějším hitům patří např. píseň Má něco s jedním pánem z roku 1969.

 

Vstupenky v obvyklých předprodejích a na www.ticketportal.cz
www.vichr.cz
 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.