Letošní Porciunkule 2011 v Hostinném je za námi

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 08. 08. 2011

Na tři dny se malé podkrkonošské město Hostinné v rámci prvního srpnového víkendu tradičně proměnilo v město zábavy, ruchu a místo pro setkání přátel a příbuzných. Od pátku 5.8. do neděle 7.8. se konala Porciunkule 2011.


Již dva týdny před termínem byla v Hostinném pouťová atmosféra, kterou zapříčinila přítomnost - zprvu složených - pouťových atrakcí, které v dny akce byly rozesety na každém větším prostranství, takže si zde patřičně přišli na své i hledači zvýšeného adrenalinu.

 

Letošní Porciunkuli měla v pátek zahájit kapela Elán společně s hudebními seskupeními Citron a Scelet na místním koupališti, ale z technických důvodu se nakonec koncert slovenské legendy nekonal a je přesunut na 26.8. Spousta návštěvníků byla zklamána, ale situaci kompenzovalo vystoupení Judas Priest revival.

 

Sobotní kulturní program je velice pestrý jak na náměstí, tak v parcích, které byly zvoleny pro společenské vyžití o pouti. Na hlavním pódiu jsme mohli například shlédnout vystoupení zpěvačky Kamily Nývltové, Countrio - country kapela z Moravy, Travesti show, mohli jsme si poslechnout i cimbálovou muziku v podání kapely Hradišťan. Dále se zde vystřídali bubeníci a tanečnice, kteří nás přiblížili k černému kontinentu díky svým žhavým africkým rytmům a naladili nás tím na notu zpěvačky černé pleti - Juwany Jenkins. Během večera vystoupila formace Druhá tráva a Aleš Brichta s kapelou, jejichž koncert byl bohužel časově zpožděný a mírně narušil program.

 

Vrchol sobotního dne přichází odbitím půlnoci a je to rozhovor bílé paní Hosty z radniční věže s dvěma obry - pekařem a řezníkem, kteří hrdě stojí na hostinském náměstí. Vždy proberou všechny důležité věci, které se staly či změnily v Hostinném.

 

A konečnou třešničkou na dortu je mohutný ohňostroj.

 

Nedělní program obvykle končí okolo čtvrté hodiny odpoledne, přičemž jsme letos na náměstí mohli ještě obdivovat účastníka Talentmánie Adama Kmentu alias Michaela Jacksona nebo Queen revival.

 

Přijeďte i Vy příští rok do Hostinného na Porciunkuli! Těšit se opět můžete na bohatý program, pouťové atrakce, stánky s občerstvením a nejen s ním, lze navštívit i muzeum s historickou expozicí či radniční věž, které jsou zpřístupněny pouze první víkend v srpnu.



Autor: Diana - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.