Na výlet do Dolní Rožínky a Šiklova Mlýna

Typ článku: Cestování a památky

Datum vložení: 29. 09. 2011

Nevíte, kam vyrazit? Chcete zažít zajímavé věci, trochu se bát, vžít se do role doktorky Quinnové či se pochlubit s fotografií u Velké čínské zdi? Zařaďte si do programu, ať letošního či v příštím roce, cestu na Vysočinu - přes Dolní Rožínku do Šiklova Mlýna.


V této oblasti se nachází minimálně tři lákavá místa, a to strašidelný zámek Draxmoor a Krokodýlí park v Dolní Rožínce a Šiklův Mlýn - projekty společnosti Šikland (a samozřejmě hrad Pernštejn).

 

Nejprve můžeme zamířit třeba do strašidelného zámku, který se tyčí nad ponurým jezerem. Draxmoor návštěvníkům představí strašidelně-fantastickou expozici kombinovanou atraktivními exponáty. Dále se zde nachází 3D kino či stylová krčma, pohádkové tržiště, tajemné sklepení, strašidelný výtah či muzeum legend.

 

Ve stejné obci za statkovými vraty lze objevit pohádkový Krokodýlí park. Zde si nehoví pouze aligátoři, ale i pohádkové postavy v životní velikosti. Zmínit můžeme např. Fionu, Shreka a oslíka, hrdiny z filmu Doba ledová nebo Madagaskar. Zatímco tyto postavy zabaví děti, rodiče mohou zavítat k Velké čínské zdi, Grand Canyonu či na severní pól.

 

V nedaleké vesnici Zvole nad Pernštejnem se rozprostírá westernové městečko Šiklův Mlýn. Letošní program skončil 4. září, ale i s pustou atmosférou má areál své kouzlo. V klidu si prohlédnete westernové domky (poštu, kostelík atd.), hřbitov či malou zoo.
V městečku je taktéž mnoho restaurací a obchůdků se suvenýry (v této době již bohužel zavřených).

 

Ať už se do této oblasti vydáte v jakémkoliv ročním období, přeji plno zábavy a veselých okamžiků.

 

Více na www.western.cz

 

       
       
       

 

 

 

 



Autor: Diana - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.