Životopis Steva Jobse vyjde jako audiokniha

Typ článku: Literatura

Datum vložení: 27. 02. 2012

Nakladatelství Práh po velkém úspěchu knižního životopisu Steva Jobse od Waltera Isaacsona připravilo vydání audio verze tohoto bestselleru. Audiokniha o délce přesahující 20 hodin, v podání Martina Stránského, bude od 29. 2. 2012 dostupná ke stažení do chytrých telefonů a počítačů v elektronické podobě na Audiotéka.cz exkluzivně 7 dní před vydáním titulu na CD.


Všichni obdivovatelé vizionáře Jobse, stejně jako milovníci Applu a moderních technologií, kteří nemají čas číst, si mohou nyní celé dílo poslechnout. Audioknihu namluvil zkušený herec, majitel jednoho z nejzajímavějších hlasů současné české scény a velký příznivec Applu Martin Stránský. Nahrávka vznikla a byla produkována ve studiích ADK-Prague a jejím vydavatelem je Práh s.r.o., stejně jako u tištěné knihy.

Knihy se na českém trhu prodalo od listopadu 2011 již téměř 35 000 výtisků. A přestože má úctyhodných 680 tiskových stran, je namluvená v nezkrácené verzi. První týden od svého vydání bude audiokniha exkluzivně dostupná pouze na www.audioteka.cz nebo přes mobilní aplikace Audiotéky za cenu 299 Kč. Od 7. 3. 2012 pak bude nahrávka v prodeji také na pevných nosičích jako soubor 3CD MP3 za cenu 399 Kč.

Jediný oficiální životopis, na kterém se zakladatel a dlouholetý šéf společnosti Apple podílel, sepsal Walter Isaacson na základě více než čtyřiceti rozhovorů a interview, které vedl během dvou let nejen s ním, ale také s členy jeho rodiny, přáteli, kolegy i konkurenty. Je to velký příběh, velká pohádka této doby s tím smutným koncem, že Jobs se vydání svého životopisu nedočkal. Svůj statečný boj s těžkou nemocí, který je v knize rovněž zachycen, začátkem října 2011 prohrál. Ačkoliv Steve Jobs na knize spolupracoval, nesnažil se její tvorbu nijak kontrolovat či ovlivňovat. Kniha vyšla těsně po Jobsově smrti a ihned po svém vydání se zařadila mezi celosvětově nejprodávanější tituly



Autor: audioteka

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.