Výstava originálních pohádkových kostýmů poprvé v Berlíně

Typ článku: Muzea a výstavy

Datum vložení: 26. 01. 2010

Věhlas a obliba filmové pohádky Tři oříšky pro Popelku dalece přesahuje hranice České republiky.




Mezi absolutně nejoblíbenější pohádkové příběhy ji bez váhání řadí především v sousedním Německu, ostatně není divu, vždyť Popelka byla v roce 1973 natočena v česko-německé koprodukci, takže ji právem považují tak trochu za „svou“. O to větší očekávání provázejí unikátní výstavu Tři oříšky pro Popelku, která od 27. ledna do 28. února 2010 zaplní berlínské multikulturní centrum Kulturbrauerei-Kesselhaus. Němečtí návštěvníci si tak budou moci poprvé v historii na vlastní oči do detailu prohlédnout Popelčiny červánkové i svatební šaty, lovecký úbor, princův oděv... a dalších téměř padesát původních, originálních kostýmů z barrandovského fundusu.


V České republice mimořádně úspěšný výstavní projekt společnosti Expo JS s.r.o., vzniklý ve spolupráci s filmovou společností Barrandov Studio a.s, se do německé metropole stěhuje z Obecního domu v Praze, kde byly kostýmy k vidění na výstavě s názvem Jak se oblékají pohádky. „Německým návštěvníkům nabízíme oproti české verzi výstavy více kostýmů z pohádky Tři oříšky pro Popelku, která je tady takřka kultovní. Ale nechybí ani originály kostýmů, dosud nezveřejněné fotografie, dekorace či rekvizity z natáčení dalších slavných česko-německých filmových pohádek, jako je například Šíleně smutná princezna, Arabela, Nejkrásnější hádanka, Pan Tau, Jak se budí princezny nebo Malá mořská víla,“ říká autorka a kurátorka projektu Mgr. Jana Sommerová.


Všechny potřebné informace k výstavě Tři oříšky pro Popelku v Berlíně jsou k dispozici na: www.aschenbroedel.eu


Kontakty

www.jakseoblekajipohadky.cz

 



Autor: Alysia2

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.