Walterovy slavností 2012

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 15. 07. 2012

IV. Walterovy slavnosti se uskutečnily 14. července 2012 v Bystřeci ( Bystřec, okres Ústí nad Orlicí)


Od 12 hodina se na prostranství kolem Bystřeckého hrádku začal konat trh a kulturní program - v obci bylo dle legend sídlo loupeživého rytíře Waltera a aby se do hrádku nedostal nikdo nepovolaný tak bylo na mírné vyvýšenině a okolo byl vodní příkop , který se dál překonat pouze jediným vstupem přez most.

Pod tímto hrádkem byla celé odpoledne produkce různých umělců, vše začalo příjezdem družiny vedené rytířem Walterem a také jeho proslovem a pozváním k velkému hodokvasu který byl připraven, malé nahlédnutí do žrádelního listu : 

K lidové veselici celou dobu na jevišti hrála jedna kapela za druhou , mezi lidem procházejí kejklíři na vysoké noze , žongléři a jako výhružka pro lid byla ukázka mušketýrů a jejich výzbroje,  provedena ukázka střelby . V zadní části byla postavena vesnice se vším co bylo k životu potřebno a také na ohni byla prostá krmě pro vesnický lid obývající tuto vesničku.

Za malý moment oko návštěvníka popatřilo lesk zbroje rytířů nesených vranými koni, každý rytíř v rukách třímající zbroj potažmo dlouhý dřevec se špicí ostrou. Pro potěchu panstva ukazujíc produkci soutěžení rytířů, ukázka se sestávala z prudkých nájezdů obou rytířů proti sobě a potýkání se dřevcem. Vyhrál rytíř který na svém oři zůstal i po tvrdém zásahu a nepadl na zem.

Na jevišti byla hudební produkce historické kapely Bakchus a každý si podle svého gusta našel co komu milého. 

Tak ubíhalo skvělé odpoledne a pomalu se blížil večer na který se těšil každý kdo rád kapelu Čechomor .

Jediná škoda, že tento den byly hlášeny přeháňky a také se předpověď vyplnila, každou chvíli návštěvní lid musel vytáhnout deštníky a nebo různé prši pláště.  Déšť byl malou chybou jinak skvělého dne , bohužel to je jediná věc kterou pořadatelé neumí zajistit :)

Už nyní se těším na další rok na další  Walterovy slavnosti.

 



Autor: salajda - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.