Píseň Pikola z filmu Pouta je volně ke stažení na internetu

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 30. 01. 2010

Titulková písnička k novému českému filmu Pouta s názvem Pikola skupiny WWW je aktuálně volně ke stažení na oficiálních stránkách filmu:


www.pouta-film.cz a www.ukazobcankusracko.cz. Osobitý text v hip-hopovém rytmu skvěle podtrhuje strhující thriller s temným příběhem, který režisér Radim Špaček natočil podle scénáře Ondřeje Štindla v produkci Vratislava Šlajera ve společnosti Bionaut Films.
Pražská hudební formace WWW má na svém kontě dvě alba s vlastní tvorbou „Neourobeat“ (2006) a „Tanec Sekyr“ (2009), obě vyšla na labelu Bigg Boss.


Píseň Pikola byla nahrána speciálně pro film Pouta. Autorem hudby je Ondřej Anděra, text napsal Lubomír Typlt. Ondřej Anděra vysvětluje: „Pikola je první invazní člun nového materiálu WWW, hudba i části textu Pikoly existovaly ve skicách a útržcích už před natočením filmu Pouta. Po výzvě filmařů vytvořit titulkovku, která by souvisela s obsahem filmu, Pikola vyskočila z regálu a byla dokončena asociativní formou. V původní verzi textu je například věta: "...kdekoliv se schováš, z očí se Mi neztratíš...", pro obsah filmu, který se točí kolem osudu členů bývalé StB a kolem jejich dokonale drastického způsobu sledování a ničení lidí, stačilo v textu provést malou proměnu: "...kdekoliv se schováš, z očí se Jim neztratíš...". Hudba byla původně čistě elektronická, atmosféra filmu inspirovala WWW k rozšíření kompozice Pikoly o další, živě nahrávaný industriální prvek. Roli sehrály i podivuhodné shody ve stěžejních motivech sdělení filmu Pouta i skladby WWW, které původně vznikaly odděleně. Určité věci zkrátka visí ve vzduchu, tři, čtyři, pět, už!“


Thriller Pouta se odehrává v roce 1982 ve větším československém městě. Dominantním, nepředvídatelně jednajícím hrdinou je estébák Antonín, člověk znuděný prací i rodinným životem, kterého rozežírá nezacílený vztek na všechno kolem. Určitou naději na únik vidí v pro něj nedosažitelné dívce Kláře, milence ženatého disidenta. Touze po ní podřídí veškeré úsilí a chladnokrevně zasahuje do osudů blízkých i neznámých lidí... V hlavních rolích excelují Ondřej Malý, Kristína Farkašová, Martin Finger, Luboš Veselý, Lukáš Latinák, Oldřich Kaiser, Barbora Milotová a další.

 

KONTAKTY

Oficiální stránky filmu: www.ukazobcankusracko.cz, www.pouta-film.cz

Produkce filmu:
Bionaut Films
www.bionaut.cz

Mediální servis:
2media.cz, s.r.o.
www.2media.cz
 



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.