TZ: Red Hot Chili Peppers v Praze!

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 20. 07. 2012

RED HOT CHILI PEPPERS POTVRDILI DALŠÍ TERMÍNY SVÉHO OBŘÍHO KONCERTNÍHO TURNÉ, KTERÉ ZASÁHNE I ČESKOU REPUBLIKU, KAM SE VRÁTÍ PO ŠESTI LETECH OD SVÉ POSLEDNÍ NÁVŠTĚVY. POPRVÉ VŠAK SVOJI DIVOKOU SHOW PŘEDSTAVÍ POD ŠIRÝM NEBEM!


Příběh Red Hot Chili Peppers se začal psát v osmdesátých letech, kdy spolužáci a přátelé ze střední školy, Anthony Kiedis, Michael Balzary a Hillel Slovak, položili první základy kapely.

 

Trio ovlivněné punkovou a funkovou scénou v L.A. záhy doplnil další kamarád - bubeník Jack Irons. Pasáž o koncertování pod názvem Tony Flow & the Miraculously Majestic Masters of Mayhem po lokálních klubech můžeme klidně přeskočit. Za zmínku stojí jen fakt, že už tenkrát kapela absolvovala většinu koncertů nahá, respektive oděná pouze do ponožek, které zakrývaly jejich choulostivé partie. V roce 1983 se Balzary rozhodl říkat si pouze Flea a kapela svůj název ustanovila na Red Hot Chili Peppers.

 

V červnu 2011 Red Hot Chili Peppers potvrdili první koncertní turné po čtyřech letech, které potrvá až do roku 2013. Výsledek společné studiové práce s novým kytaristou se na světě objevil 26. srpna 2011 pod názvem I'm With You, produkce se ujal Rick Rubin a jeho vydání předznamenal singl „The Adventures of Rain Dance Maggie". Začátkem října vyšel druhý singl „Monarchy of Roses".

 

 

RED HOT CHILI PEPPERS POTVRDILI DALŠÍ TERMÍNY SVÉHO OBŘÍHO KONCERTNÍHO TURNÉ, KTERÉ ZASÁHNE I ČESKOU REPUBLIKU, KAM SE VRÁTÍ PO ŠESTI LETECH OD SVÉ POSLEDNÍ NÁVŠTĚVY. POPRVÉ VŠAK SVOJI DIVOKOU SHOW PŘEDSTAVÍ POD ŠIRÝM NEBEM!

 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.