Slovenské restaurace v Popradu

Typ článku: Gastronomie

Datum vložení: 02. 08. 2012

Prešovský kraj je kraj na severu východního Slovenska. Nejkrásnější a nejvíce turisty navštěvovaný okres tohoto kraje je Okres Poprad. Návštěvníci nejen z celého Slovenska, Čech ale i z celého světa se sem chodí podívat na jednu z nejkrásnějších částí Slovenska a to na Vysoké Tatry. Jsou nejmenšími velehorami na světě no přitom jsou největším pohořím v Karpatském oblouku.


Vysoké Tatry jsou nejatraktivnějším územím Slovenska. Území Tater se člení na Západní a Východní Tatry, přičemž hranici mezi nimi tvoří lilií sedlo. Výraznými pozůstatky ledovcové činnosti jsou ledovcové doliny, nachází se zde také asi 160 ples. Jsou to klenoty České přírody. Na Lomnickém štítě, se nachází nejvýše položená meteorologická stanice na Slovensku, kde průměrná roční teplota nepřekračuje - 3,7 ° C.
 

Hlavním výchozím uzlem je Poprad. Doprava v TANAP je zajištěna elektrického vlaku ve směru Štrbské Pleso - Tatranská Lomnica. Jednotlivá střediska spojuje i turistický chodník - "Tatranská magistrála". Tatry zasahují i na Polskou stranu a proto se dělí na Slovensku a Polské Tatry. Ročně je navštíví velké množství turistů. Jejich příroda je totiž překrásná. Před pár lety jich však zasáhla velká vichřice, při níž padlo za oběť mnoho lesů a stromů. Dlouhé roky bude trvat dokud Tatry obnoví, ale jejich příroda je i tak stále jedinečná.

Město Poprad předpokládalo, že turisté navštěvující Tatry si budou chtít přiblížit Slovensko is jinými tradičními věcmi, jakou je například i slovenská kuchyně. V Popradu se nacházejí dvě vynikající slovenský restaurace - Slovenské restaurace a Restaurace Stodola.


První z nich je Slovenské restaurace, která se nachází v centru města Poprad. Nabízí bohatý výběr chutných jídel tradiční české a evropské kuchyně včetně bezmasých jídel, jídel z drůbeže a ryb i široký výběr nápojů. Chutná jídla šéfkuchaře dokáží oslovit ne jednoho gurmána. Personál restaurace obslouží turistů kompetentně, rychle a především přátelsky. Tuto restauraci navštívilo mnoho známých osobností, jejichž fotografie s podpisy můžete najít na stěnách restaurace.

Druhou je Restaurace Stodola, která se nachází v obchodním centru Max v Popradu na druhém patře. Je oblíbená pro svou polohu, atmosféru a širokou škálu jídel, které nabízí. Chuť jídel na slovenské způsob si našlo množství příznivců, který se s oblibou pravidelně vracejí. Její interiér je obložen dřevem a tak působí jako salaš umístěný v divočině města, kde si umíte určitě nerušeně vychutnat Váš oběd, či večeři. Kromě domácí kuchyně Vám zde rádi upečou přes 27 druhů pizz. Pec je situována ve stylu "před zrakem hosta", máte tedy možnost vidět Vaši pizzu přímo při pečení.
 



Autor: Poco

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.