Zoo Praha

Typ článku: O dětech a pro děti

Datum vložení: 09. 08. 2012

Největší a také hlavní města České republiky je město Praha. Toto město má nepopsatelně krásné historické centrum, na které se chodí podívat turisté z celého světa. Vyzařuje z něj zvláštní kouzlo, které je donutí se sem vrátit více než jednou. Kromě krásných historických památek zde mohou její návštěvníci najít i nádhernou zoologickou zahradu.


Zoo Praha je překrásná zoologická zahrada, která se rozprostírá na území již zmíněného města - Praha. Navštěvují ji lidé, všech věkových kategorií, protože si tu každý přijde na své. Návštěvníci se sem s oblibou vracejí, neboť tato zoo ví vždy překvapit s něčím novým. Jednoduše řečeno, abyste prošli celou tuto zoo musíte počítat minimálně s celým jedním odpolednem. Tato zoologická zahrada má ukázkový personál, který se stará o zvířata jako nejlepší ví a je to i vidět. Snaží se jim vytvořit prostředí, které je jako kdyby kopií jejich rodných domů, aby se zde cítili dobře a je taky nutno uznat, že se jim to i velmi dobře daří.
Rekordy v Zoologické zahrady: Nejstarší savec je slonice Gulab, která se narodila v roce 1959. Nejstarší pták je kondor krocanovitý, narozený v roce 1964. Nejvyšší savec je žirafí samec Johan, který měří 5,5 m. Nejtěžší savec této zoo je slon indický Mekong, který váží až 4300 kg. Nejtěžší plaz je želva sloní Eberhard, která váží 224 kg. Největší pták je pštros dvouprstý, který měří až 2,3 m. Nejmenší savec této zoo, je plch, jehož váha je jen 18 g. Nejmenší plaz je agamka zajsanská, která má jen 10 g. Nejmenší pták je čížek lesní, který váží 9-14 g.
Průřez významnými expozicemi pražské zoo: Pavilon Indonéská džungle, největší stavba pro zvířata v České republice, s prostředím tropického deštného lesa. Pavilon goril je domovem jediné skutečně funkční gorilí rodiny v českých zoo. Africký dům se skupinou žiraf Rothschildovy a pět hektarový výběh pro další africké kopytníky. Pavilon Afrika zblízka s tajemnými obyvateli afrických pouští a savan. Sečuán, pavilon s volně poletujícími ptáky z podhůří Himalájí. Pavilon kočkovitých šelem a terárium s ohroženými druhy koček a pouštní expozicí Sonora, doplněný množstvím terárií s unikátními druhy plazů (leguáni namodralá, želvy žlutočelý, leguány kubánští ...). Pavilon velkých želv s jedinečnou skupinou želv obrovských a sloních, kaloni a expozicí pro mláďata Varan komodský. Vodní svět a Opičí ostrovy - rozsáhlá expozice se zvířaty, pro které je voda buď životním prostředím, nebo naopak nepřekonatelnou bariérou.
Pokud jste ještě nikdy nebyli v této zoo a rozhodujete se zda ji navštívit, nebo ne, tak vám neporadíme nic jiného než naplánovat si tuto návštěvu na nejbližší možný den, protože zde zažijete neopakovatelné chvíle. Jednoduše řečeno, opravdu stojí za to tuto zoo navštívit. Přesvědčte se o tom sami, že jsme mluvili pravdu.
 



Autor: Poco

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.