Cannafest 2012

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 21. 11. 2012

Letošní, již třetí ročník mezinárodnícho konopného veletrhu Cannafest, který se konal od 9. do 11. listopadu, stejně jako v předešlých letech na pražském výstavišti v Holešovicích, vskutku stál za návštěvu.


 Když někomu, kdo je pouze uživatel konopí, řeknete "cannafest", automaticky si vybaví pohodovou akci, na které se kouří tráva ve velkém, jsou tam "good vibes" a podobně. Ne, to vskutku Cannafest není. Jde o veletrh s mezinárodní účastí (nejen tedy vystavovatelé z ČR, ale i z Polska, Číny, Rakouska, Austrálie, Německa, Slovinska, Británie, Bulharska, USA, Belgie, Kanady, Irska, Dánska, Švédska, Holandska a Španělska), kde jsou představeny produkty nejen pro pěstování, jako takové, ale i semena, modní a jiné doplňky (kuřácké potřeby a podobně). Letos zde dokonce byla část výstavní plochy zaměřena na konopí jako přírodní zdroj (návštěvníci viděli výrobu konopného papíru, lan, mohli ochutnat konopné potraviny… ). Nešlo však jen o prezentace firem, ale součástí veletrhu byla i spousta tématických přednášek a odborných konferencí (rovněž s mezinárodní účastní). Hovořilo se o potenciálu využití konopí obecně a pak především o jeho užití v lékařství, což je v dnešní době velmi ožehavým tématem nejen u nás. Svůj prostor získaly i neziskové organizace a občanská sdružení, a to nejen ta, spjata úzce s konopím, ale například i různě ekologicky zaměřené spolky.

 
 
K vidění toho bylo opravdu hodně. Vystavovatelé se vskutku snažili, v rozdávání propagačních materiálů se předháněli a byli ochotni lecos vysvětlit a poradit. Pravdou sic je, že ne vše, co bylo ukazováno bylo prodejné, ale takovéto veletrhy bývají většinou k získání kontaktů, inspirace a přehledu. Na druhou stranu například semínka či hnojiva se dala pořídit za velmi příznivé ceny, což nejednoho návštěvníka potěšilo. Mimochodem, co se jich týče, docela mne překvapilo, jaké skupiny lidí se zde vyskytovaly. Samozřejmě, pohodoví a usměvaví lidé s dready, ale též početné zastoupení seniorů, které zajímalo především konopí léčebné a též na pohled nevýrazných typů, patrně odborníků na pěstování, kterých bylo na Cannafestu asi nejvíce. Myslím ale, že na své si přišel opravdu každý, protože i doprovodný program byl připraven svědomitě. Různé workshopy, Vapo zóna s informacemi o vaporizaci, kde ji bylo dokonce možné i vyzkoušet, Rolls and Smoking Chillout Zone, což byl venkovní stan, kde k tanci a poslechu hráli renomovaní Djs, kino Cannafest Cinema, jež nabídlo například autorské promítání filmu Rok konopí no a samozřejmě po každém z výstavních dnů byla v některém z pražských klubů oficiální afterparty. 
 
 
Nutno tedy podotknout, že letošní Cannafest nezklamal a rozhodně bude stát i příští rok za návštěvu. 
 
více fotografií zde: http://iuliette.rajce.idnes.cz/Cannafest_2012/
Autorka článku: Anna Sochová
Autorka fotek: Julie Čermáková


Autor: Julie Čermáková - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.