Nymburk: S Peterem Gabrielem přichází do kina hudba!

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 18. 02. 2013

Digitalizací dostávají kina možnost budovat svůj dramaturgický profil i mimo oficiální filmovou distribuci. Touto cestou se vydává i nymburské kino Sokol.Jednou z prvních vlaštovek je zapojení do projektu ŽIVĚ, který přináší do kin ve formě přímých přenosů či záznamů to nejzajímavější ze světového hudebního dění.


Na programu tak mohou být přenosy z italské La Scaly, Royal Opera House v Londýně či Pařížské opery. Program projektu ŽIVĚ je rozdělen do pěti sekcí - Opera, Divadlo, Balet, Koncerty a sekce Extra, kde lze jednat s distributorem například o sportovních přenosech nebo prohlídkách světových výstav výtvarného umění. Každá z těchto pěti částí obsahuje špičková díla světoznámých umělců - skladatelů, autorů, choreografů a interpretů.

       Prvním počinem v nymburském kině je aktuální premiérové kinové uvedení koncertu bývalého leadera Genesis Petera Gabriela z Londýna. Jedná se o záznam unikátní fúze Gabrielových nejznámějších hitů v provedení New Blood orchestra. Repertoár je složený z  coververzí z Gabrielova alba „Scratch My Back“, které obsahuje dnes již klasické písně z celého průběhu jeho sólové kariéry, to vše ve zbrusu nových orchestrálních aranžmá. Gabrielova živá vystoupení jsou pověstná, jeho pódiové charisma a nezaměnitelný hlas se ideálně doplňují se zvukovou paletou orchestru, a vdechují tak notoricky známým písním zcela nové kouzlo. Jak lze u tohoto zpěváka předpokládat, koncertní show je zároveň také vizuální orgií, v níž nechybí animace, výtvarné prvky a vizuální opulence pro podtržení sluchového vjemu a umocnění celkového zážitku.

      Nenechte si ujít tuto koncertní projekci v digitální kvalitě a v 5.1 zvuku v nymburském kině: v sobotu 2. března od 19 hodin. Vstupné 150,- Kč a lístky v předprodeji v Turistickém informačním centru.

 



Autor: Lukáš Kadava

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.