TZ: Aviatická pouť nejsou jen letadla

Typ článku: Ostatní články

Datum vložení: 25. 05. 2013

Účast čtyřmotorového amerického bombardéru Boeing B-17G Flying Fortress na dvacátém třetím ročníku Aviatické pouti je významnou událostí a pro návštěvníky i ojedinělou příležitostí spatřit v současnosti jediný létající exemplář v Evropě. Aviatická pouť, která se uskuteční 1. a 2. června na pardubickém letišti, však nejsou jen letadla a vzdušné exhibice, ale na ploše letiště je pravidelně pro návštěvníky připraven i pestrý pozemní program.


„Historická vojenská vozidla patří neodmyslitelně do programu Aviatické pouti a jejich účast se rok od roku zvyšovala, až jsme se v loňském roce rozhodli připravit pro návštěvníky jakési ucelené retro městečko ČSLA. V tomto ojedinělém pojetí se představila rozmanitá vojenská technika a zbraně používané převážně v sedmdesátých a osmdesátých létech. Mezi diváky to vzbudilo nebývalý ohlas, a proto podobné uskupení připravíme i v letošním roce. Již dnes máme potvrzenou účast velkého množství vojenské techniky, nejen z výzbroje ČSLA, ale i z jiných časových období. Počet a rozmanitost techniky by pohodlně vystačily na samostatný program, ale pouze v Pardubicích je setkání tím pověstným jedním kolečkem v soukolí zvaném Aviatická pouť,“ říká o velkém srazu vojenské techniky Josef Hadinec z organizačního štábu Aviatické pouti.


Pro zcela jiný druh boje jsou určena hasičská vozidla. Ty se letos na Aviatické pouti setkají již po páté a co do počtu a pestrosti techniky se také jedná o jedno z největších setkání tohoto druhu v České republice. V letošním roce se divákům mimo jiné představí i takový unikát jakým je požární tank SPOT 55 se zásobou 11 000 litrů hasební látky aplikované pomocí dvou vysokotlakých otočných proudnic s dostřikem až 65 metrů. Tento „drobeček“ jistě ještě více vynikne ve srovnání s historickou ruční stříkačkou taženou koňmi, která mezi početnou hasičskou technikou také nebude chybět.

 

Vstupenky v předprodeji na www.ticketstream.cz.


Více informací o aktualitách z připravovaného programu lze získat na stránkách www.aviatickapout.cz

 



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.