TZ: Festival videomappingu a světelného umění SIGNAL rozsvítí v říjnu Prahu. Zúčastnit se může každý

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 10. 06. 2013

Od 17. do 20. října se na čtyři dny stane historické centrum Prahy dějištěm prvního ročníku festivalu videomappingu a světelného umění SIGNAL.


Největší přehlídka nových technologií v ulicích hlavního města, která u nás nemá obdobu, oživí videomappingovými projekcemi, mnoha světelnými sochami a instalacemi, koncerty i performancemi Staroměstské náměstí, budovu Hybernie, Ovocný trh, Kampu, Novou scénu Národního divadla i další méně známá místa Prahy. Vstup na všech dvacet pět instalacíbude zdarma.
 
Chceme do Prahy přivézt to nejlepší, co v tomto dynamicky se rozvíjejícím uměleckém oboru existuje. Chceme představit naše město jako místo pro život i pro umění, jako místo přátelské ke svým obyvatelům i návštěvníkům, jako magický prostor, jehož dlouhá a dramatická minulost se prolíná s jeho dynamickou současností,“ říká ředitel festivalu SIGNAL Martin Pošta, který stojí za dalšími významnými kulturními akcemi v Praze jako Fresh Film Fest nebo designSUPERMARKET. „Naší inspirací je například festival světla v Lyonu, který každý rok navštěvuje přes čtyři milióny návštěvníků,“ doplňuje Pošta.
 
Festivalu SIGNAL se svými díly a instalacemi zúčastní renomovaní zahraniční umělci, například francouzsko-belgičtí AntiVJ, 1024 architecture z Francie nebo Telenoika ze Španělska. Z domácích pak například the Macula, kteří stojí za úspěšnou projekcí na Staroměstský orloj, Krištof Kintera, František Skála, Rony Plesl, Vladimir 518, Jakub Nepraš nebo Milan Cais.
 
Program ve veřejném prostoru doplní workshopy, semináře i díla v galeriích.
 
POZOR! Zúčastnit se může každý – organizátoři v současné době vyzývají odbornou i laickou veřejnost k podání vlastních projektů (projekce, mapování, sochy, zásahy, instalace…), které pracují se světlem pod širým nebem. Z přihlášených projektů vybere kurátorský tým festivalu SIGNAL několik nejzajímavějších, které budou za jeho finanční, technické a produkční pomoci realizovány po dobu konání festivalu v historickém centru Prahy. Termín pro podání projektů je 14. června.
 
Přesné podmínky a další informace najdou zájemci na www.signalfestival.com.
Ukázka videomappingu na Staroměstské radnici: http://www.youtube.com/watch?v=u4LVEAiZJyg



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.