Sodomkovo Vysoké Mýto 2013

Typ článku: Muzea a výstavy

Datum vložení: 11. 06. 2013

6. června až 8. června 2013 Regionální muzeum ve Vysokém Mýtě a Společnost přátel Carrosserie Sodomka pořádali akci VII. Sodomkovo Vysoké Mýto a XVIII. setkání Společnosti přátel Carrosserie Sodomka


Regionální muzeum ve Vysokém Mýtě ve spolupráci se Společností přátel Carrosserie Sodomka založilo v roce 2007 novou tradici - festival Sodomkovo Vysoké Mýto. Festival je věnovaný vynikajícímu automobilovému designérovi a karosáři, vysokomýtskému rodákovi Josefu Sodomkovi, který svojí invencí, originalitou a smyslem pro eleganci učinil ze značky Carrosserie Sodomka vlajkovou loď československého karosářství 30. a 40. let 20. století. Festival má ambice stát se velkou a významnou akcí zaměřenou na kulturu a životní styl 1. československé republiky, zejména pak na 30. léta 20. století. Nosným tématem každoročních setkávání je automobilismus a srazy autoveteránů s karosérií Sodomka.

Druhou částí je  přehlídka hudebních interpretů zaměřených svojí  na swingovou a jazzovou hudbu. Festivalem prolínají řady doplňkových akcí jako např. jízdy cykloveteránů, přehlídky vojenských a četnických historických spolků, módní přehlídky dobového oblečení a další. V neposlední ředě je snahou organizátorů vrátit Vysoké Mýto na jeden den o několik desítek roků nazpět a celému městu vdechnout ráz 30. let 20. století.



Autor: salajda - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.