Výstava Horká linka

Typ článku: Muzea a výstavy

Datum vložení: 07. 02. 2010

Výstava Horká linka představuje práce devíti českých umělců, v jejichž práci se prolínají tři aspekty. Jednak je to formalismus – důraz kladený na formulování propozic prostřednictvím formálních možností daného média.


 

Tedy formalismus chápaný nikoli jako absence sociálně relevantního významu, ale jako neochota předsadit čtení tohoto významu před povrch obrazu.

Potom „libidózní kvalita“ obrazu – nezastírané svádění oka (ať už jeho záměrem cokoli). Nakonec je to zaměření na (vizuální) jazyk, která se neodehrává pouze v chladném, analytickém režimu, ale může se blížit i bezstarostnému žonglování.



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.