TZ: Midnight Walk na podporu Domova Sue Ryder

Typ článku: Ostatní články

Datum vložení: 08. 05. 2014

Letošní ročník charitativního pochodu noční Prahou Midnight Walk, který se uskuteční v pátek 23. 5. od 21:00 hod už zná svou přesnou trasu.


Trasa pochodu se dá pomyslně rozdělit do čtyř etap. Výchozím bodem je již avizovaná Písecká brána u metra Hradčanská, od které se pochod vydá ve 21:00 hod malebnou cestou přes Pražský hrad, Petřín a Újezd k první zastávce na občerstvení na Kampě. Z Kampy se účastníci vypraví na druhý břeh Vltavy přes most Legií a Masarykovo nábřeží do Zítkových sadů. Třetí etapa povede ze Zítkových sadů po nábřeží do Podolí, následovat bude výstup na Kavčí hory. V závěrečné části se pochod vydá z občerstvovací stanice na Kavčích horách přes Budějovickou až do cíle, do Domova Sue Ryder v Michli.
 
Na konci každé etapy bude pro účastníky připravené malé občerstvení. Celková délka pochodu bude necelých 14 km.
 
Patronem a mediální tváří pochodu Midnight Walk se stal stříbrný olympijský vítěz z roku 1980, mistr Evropy z roku 1982 a mistr světa z roku 1983, legendární atlet, diskař Imrich Bugár. Důvod, proč se rozhodl letošní Midnight Walk podpořit krátce komentuje těmito slovy:
 
„Protože vím, co je to starat se o seniory, rozhodnul jsem se podporovat noční pochod Prahou "Midnight Walk 2014" pořádaný Domovem Sue Ryder. Také pořádám akce pro naše seniory olympioniky, kteří proslavili náš stát ve světě. Budu se snažit pochodu osobně zúčastnit“.
 
Imrich Bugár se k této spolupráci dostal díky tanečnici Jitce Šorfové, která v Domově Sue Ryder organizovala taneční lekce pro seniory, a která je také patronkou pochodu Midnight Walk.
 
Tradici charitativního pochodu Midnight Walk převzali organizátoři z Domova Sue Ryder v Anglii, kde akci pořádají už řadu let. Midnight Walk se u nás letos pořádá potřetí. Forma, jakou mohou účastníci pochodu přispět na péči o seniory Domovu Sue Ryder, je dar ve výši 500 Kč, kterým se do pochodu přihlásí.
 
Počet účastníků pochodu je omezený na 300 osob.
 
Registrace účastníků pochodu probíhá online na webových stránkách Domova Sue Ryder http://www.sue-ryder.cz/MW2014.html. Zde je také možné podpořit Domov Sue Ryder i bez fyzické účasti na pochodu, a to formou takzvané virtuální účasti.
 
Dokument z loňského ročníku Midnight Walk si můžete prohlédnout zde:
Fotogalerii z loňského ročníku Midnight Walk si můžete prohlédnout zde:



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.