TZ: BRITSKÝ KOMIK BILL BAILEY PŘIJEDE DO PRAHY

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 08. 05. 2014

Příznivci britské stand-up comedy, pozor! Britský komik a hudebník Bill Bailey vystoupí poprvé v Praze! Drzý provokatér s břitkým humorem, kterého jste mohli vidět například v kultovním seriálu Black Books, se objeví v Čechách již v pondělí 19. května v pražském Divadle Hybernia v rámci svého turné s názvem “Qualmpeddler Tour”. Vstupenky seženete v síti Ticketpro.


Bill Bailey prokazoval značnou dávku talentu již od útlého věku a na střední škole byl odjakživa premiant. Zlom nastal ve chvíli, kdy začal vystupovat se školní kapelou Behind Closed Doors: tam poprvé nasál atmosféru živých vystoupení a tomu již zůstal věrný. V roce 1997 odjel na samostatné turné “Bill Bailey Live”, které završil dnes již legendárním vystoupením v londýnském Bloomsbury Theatre. Od té doby je častým hostem na edinburském festivalu Fringe, britský Channel 4 ho dvakrát za sebou zvolil jedním z 10 nejvtipnějších komiků a jeho post-moderní slovní hříčky vyznávají (nejen) intelektuálové z celého světa.

 

Bailey zřejmě nejvíce proslul jako vlasatý asistent Manny Bianco z kultovního britského sit-comu Black Books. Tam se také setkal s miláčkem českého publika Dylanem Moranem, který se do Prahy podíval minulý rok hned dvakrát. Kromě toho jsou známé také jeho skeče ze satirického programu BBC, Have I Got News For You a Nevermind the Buzzcocks.

 

Pražské vystoupení Billa Baileyho byste si rozhodně neměli nechat ujít, zvláště pokud máte rádi dvojsmyslný politicko-kulturní diskurz a pořádnou dávku typického suchého humoru, jaký jinde než v Británii nenajdete. Vstupenky na Baileyho show seženete od 2. dubna v síti Ticketpro v ceně 550,- až 890,-.

 

 

Videa:

 

Jazz Hands (Black Books) - http://youtu.be/JPh53BCJQKE
Prostitute Robot from The Future (Black Books) - http://youtu.be/srlxKi2Hi38
The Best of Black Books - http://youtu.be/aaeeCV8eRr4
We Are Most Amused - http://youtu.be/SMNX11y0dVo
 
 


Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.