TZ: Proč zajít na Billa Baileyho - geniálního "Mannyho" z Black Books?

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 14. 05. 2014

Britský komik a mistr nadrzlého humoru Bill Bailey se chystá do Prahy a v divadle Hybernia se objeví již v úterý 19. května. Tento umělec byl vyhlášen jedním z nejvtipnějších Britů. Ne každý o něm však ví více, než že hrál vlasatého dobráka Mannyho v kultovním seriálu Black Books. Zde je několik zásadních informací, které byste před jeho vystoupením neměli přehlédnout.


1. Bill Bailey se ve skutečnosti nejmenuje Bill, ale Mark.

 

2. Na gymnáziu exceloval v matematice a byl jediným premiantem, který maturoval z hudební výchovy na výbornou.

 

3. Je držitelem diplomu z prestižní London College of Music. Studoval také angličtinu - z té ho ale po roce vyhodili.

 

4. Bill Bailey je čestným členem britské Společnosti pro varhaníky v krematoriích.

 

5. Je zapřísáhlým fanouškem seriálu Star Trek a otevřeně podporuje feministické hnutí.

 

6. Bill Bailey je také aktivním ochráncem přírody - stal se patronem britské společnosti International Animal Rescue, s níž vystupoval proti praktikám ochočování medvědích mláďat ve světě, v současné době je tváří kampaně na ochranu orangutanů a nedávno se také setkal s britským princem Charlesem v rámci večera na podporu psů schopných detekovat lidská onemocnění.

 

7. V roce 1996 byl finalistou prestižní Perrier Prize o nejlepšího britského komika. Tu mu v nejtěsnějším hlasování v celé historii udílení cen vyfoukl jeho budoucí kolega z Black Books, Dylan Moran.

 

8. Jeho fanoušci sepsali v roce 2007 petici za to, aby byl Bailey obsazen do role skřeta ve filmu Hobit. Zatím bezúspěšně.

 

9. Má absolutní sluch. O tomto daru řekl: “Odjakživa jsem schopen vydedukovat, ve které tónině se která melodie nachází. A to nejenom u hudebních nástrojů, ale i u vysavačů, myček na nádobí či zubařských vrtaček.”

 

O tom, že je Bill Bailey opravdu nesmírně pozoruhodná osobnost, se můžete přesvědčit již 19. května v pražském divadle Hybernia, kdy vystoupí v rámci svého “Qualmpeddler Tour”. Pozor, vystoupení je pouze v anglickém jazyce!

 

Videa:
Brief History of Time (Bewilderness): http://youtu.be/q-NgNvq5e_g
Texting Song - Part Troll: http://youtu.be/Vb_W7aMUu5I

 

www.fource.cz



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.