TZ: Kulturquell 2014: přijďte diskutovat jeden na jednoho s výjimečnými osobnostmi o práci, zaměstnání, tvořivosti a uskutečňování nápadů

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 15. 05. 2014

S mottem “Nejlepší práce je ta, kterou si sami vymyslíte” připravila společnost Plzeň 2015 třetí ročník neobvyklé akce nazvané Kulturquell. Při ní se 23. května v prostorách Českého rozhlasu Plzeň setkají zájemci z řad veřejnosti při půlhodinových rozhovorech jeden na jednoho se dvanácti zajímavými osobnostmi z kultury, byznysu či sociálních služeb.


 
Účast přislíbili například Radek Špicar, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy, investorka Margareta Křížová nebo úspěšná designérka nejen erotických pomůcek Anna Marešová. Tématem diskusí se stane práce, zaměstnávání, tvořivost, uskutečňování vlastních nápadů v praxi a vše, co tomu brání či naopak pomáhá. Po jednotlivých rozhovorech bude následovat rozhlasová debata těchto osobností, která je také otevřena veřejnosti. Účast je zdarma, na jednotlivé rozhovory je nutné se registrovat na www.plzen2015.cz/kulturquell, kde zájemci najdou další přesné informace. Registrace běží již od 24. dubna, počet míst je omezený.
 
 
Netradiční konference je určena všem, které zajímají odpovědi na otázky jako například jak uskutečňovat vlastní nápady, jak by měly úřady podporovat nově vznikající podnikání, zda jsou pro ekonomiku důležitější velké továrny nebo malí živnostníci, jak načerpat energii, odvahu a inspiraci pro vlastní nápady, jak zlepšit okolí, jak začít podnikat, realizovat své nápady a nadchnout okolí a podobně. „Pro Plzeň 2015 je téma zaměstnávání, tvorby pracovních míst vlastní tvořivostí, i vzhledem k připravovanému Kreativnímu inkubátoru v prostoru Světovaru určeného mladým lidem, jedním ze zásadních,” říká programový ředitel Jiří Sulženko. „Proto rozvíjíme i další podobně zaměřené projekty jako jsou umělecké intervence ve firmách pod názvem Krekr (Kreativitou k rozvoji), či crowdsourcingový portál EVERFUND, kde mohou nápadití tvůrci projektů shánět finance, materiální i dobrovolnickou podporu pro své začínající projekty,” dodává.
 
Dalšími diskutujícími budou například bývalý náměstek Ministerstva kultury Estonské republiky Ragnar Siil nebo Sabrina Sadowska, manažerka Ballett Chemnitz azakladatelka nadace, která pomáhá tanečníkům po skončení jejich aktivní kariéry, Robert Peňažka, důležitá postava české reklamy a zakladatel studia Yinachi, Jana Vinšová, zakladatelka CZECHDESIGN, Petr Vizina, vedoucí kulturní redakce České televize, Jakub Žákavec a Debashish Chaudhuri, ředitel Domu seniorů ve Kdyně a indický dirigent působící v Plzeňské filharmonii.
 
Nebojte se, jediné, co se od vás čeká je věnovat 30 minut svého času pro diskusi, která vás obohatí a inspiruje,” vyzývají na závěr pořadatelé z Plzně 2015.
 
První akce tohoto typu se konala v roce 2010 po pražských kavárnách. V roce 2012 se přestěhovala do Plzně, kde v rámci projektu Evropské hlavní město kultury mohla široká veřejnost debatovat se zajímavými osobnostmi ve vybraných plzeňských hospodách. V roce 2013 obsadila bývalé kino Elektra, kdysi největší kino Československa, ze kterého je dnes vietnamská tržnice.
 
Další podrobné informace:
 
 
 
Kulturquell 2014 – diskuze jeden na jednoho s výjimečnými osobnostmi
 
Nejlepší práce je ta, kterou si sami vymyslíte
23. května 2014, 15:00 – 17:00 rozhovory, od 19:00 společná diskuse všech osobností
 
Budova Českého rozhlasu Plzeň, Náměstí Míru 10, Plzeň
 
Účastníci si mohou rezervovat až čtyři 30 minutové rozhovory
Přihlašování a informace na www.plzen2015.cz/kulturquell
 
Pořadatel: Plzeň 2015, o.p.s.
Spolupořadatel: Za Česko kulturní
Za podpory: Český rozhlas Plzeň
 
 
Více informací o Plzni 2015 na www.plzen2015.eu.



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.