VÝSTAVA ŽIVOT NA ZAHRADĚ NA VÝSTAVIŠTI ČERNÁ LOUKA V OSTRAVĚ.

Typ článku: Muzea a výstavy

Datum vložení: 12. 08. 2014

Ten pravý ráj pro milovníky zahrádkaření, včelaření a esoteriky – to jsou výstavy ŽIVOT NA ZAHRADĚ A ZDRAVÍ A DUŠE Výstava ŽIVOT NA ZAHRADĚ tradičně otevírá podzimní brány výstaviště a je největší výstavou pro včelaře a zahrádkáře v Moravskoslezském kraji. 26. – 28. září 2014 bude Výstaviště Černá louka patřit všem, kteří mají zahrádku, chalupu, dům nebo se chtějí dozvědět více o své zahradě. Současně probíhá výstava Zdraví a Duše, která spojuje zdravý životní styl a esoteriku. V letošním roce se jedná o největší spojení akcí na Výstavišti, kdy stavíme před pavilon A dvě mobilní výstavní haly, které budou patřit Českému zahrádkářskému svazu. Akce se zúčastní přes 200 vystavovatelů z České republiky, Slovenka, Polska i jiných zemí EU.


 11. ročník prodejní a kontraktační výstavy ŽIVOT NA ZAHRADĚ již tradičně nabídne prodej květin, okrasných rostlin a dřevin, včelařských i zahradnických produktů a potřeb, zahradní mechanizaci výrobců a prodejců nejen z České republiky, ale i z Polska či Slovenska. Návštěvníci budou moci obdivovat nejkrásnější plody letošní úrody, originální aranžmá a dekorace z živých i sušených květin, ovoce, zeleniny a dřevin. Nebudou chybět poradny pro laickou i odbornou veřejnost, semináře a přednášky. K nejoblíbenějším patří vždy PORADNA Ing. Jaroslava RODA, CSc. – rostlinolékaře, která bude umístění v mobilních výstavních halách před pavilonem A. Poradit si můžete nechat od těch nejzkušenějších včelařů a zahrádkářů. Hlavními partnery výstavy Život na zahradě je Český svaz včelařů a Český zahrádkářský svaz. Záštitu nad akcí převzal hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

V letošním roce se Výstaviště Černá louka stane opět místem pořádání Mezinárodní konference zlepšovatelů a vynálezců ve včelařství. Sejdou se u nás kapacity z celé Evropy, které se s Vámi podělí o informace a novinky z oblasti včelařství.

Na výstavě budou tradičně vyhodnoceny soutěže – Mezinárodní soutěž dětí v zahradnických dovednostech, Soutěž pro děti „Světem včel“, soutěže „O nejlepší med a medovinu Moravskoslezského kraje“. Nebude chybět bohatý doprovodný program, jako např. folklórní vstupy různých tanečních a pěveckých souborů, dobré jídlo a pití, nové trendy v oblasti zahrady, včelaření a floristiky.

Hlavním partnerem výstavy se stala Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky. Partnery výstavy jsou Krevní centrum Fakultní nemocnice Ostrava, OZO Ostrava s.r.o., Ostravské vodárny a kanalizace, a.s.

 Zaplacení 1 vstupného umožňuje vstup na obě výstavy.

 Otevírací doba

26. 9.     10:00 - 18:00 hod.

27. 9.     10:00 - 18:00 hod.

28 .9.     10:00 - 16:00 hod.

 Vstupné

Dospělí                                                                                               80,- Kč

Důchodci, studenti, děti, ZTP                                                    60,- Kč

Hromadný vstup pro školy (minimálně 20 osob)              20,- Kč

Platí VIP karta 2014         



Autor: Ostravské výstavy

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.