HRADNÍ HODOKVAS NA SLEZSKOOSTRAVSKÉM HRADĚ.

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 23. 09. 2014

Na Slezskoostravském hradě se budeme bavit a hodovat! Ve dnech 11. - 12. října se na Slezskoostravském hradě koná akce pro všechny fanoušky dobrého jídla a pití – Hradní hodokvas.


 Hradní hodokvas je tradiční lidový jarmark zaměřený na jídlo a pití, spojený s prodejem lidově uměleckých výrobků a ukázkami řemesel.

Na Slezskoostravském hradě akci slavnostně otevře v sobotu v 10:00 hodin král hodokvasu Bakchus se svojí družinou. Přiveze se na voze ozdobeném ovocem a dekoracemi z jídla za doprovodu žen, které ponesou mísy jídla a džbány vína. Ceremonii vystřídá bohatý program - lidová hudba a tance, divadélka pro malé i velké, soutěže v pití a jídle, hry pro děti. Hrad ožije dávnými časy – uvidíte dobové kostýmy, domácí zvířata a tradiční řemesla. Nebude chybět pravá hradní zabíjačka!

 Již tradičně je hlavní doprovodnou akcí Festival a výstava vína. Moravská vína mohou ochutnat všichni jejich milovníci ve dnech 10. – 12. října. K degustaci i ke koupi budou stovky vzorků od vybraných – těch nejlepších vinařů. Chybět nebudou výklady zkušených vinařů, k mání budou vinařské potřeby, dárková balení i speciality, které se k vínu servírují.

 Otevírací doba: 10:00 – 18:00 hod.

Vstupné:

Dospělí                                                         80,- Kč

Děti od 3 let, studenti, ZTP, důchodci    40,- Kč

Platí VIP karta 2014



Autor: Ostravské výstavy

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.