Čajové nakupování

Typ článku: Gastronomie

Datum vložení: 24. 02. 2010

Pro představení čaje jsem vybral exkluzivní sorty z nabídky firmy Auria.cz Vybral jsem celkem deset zajímavých vzorků tea artů, zelených, černých,oolongu,červených a puerh čajů, u kterých se myslím na chvíly zastaví te.


 

Balení

Velice mě potěšilo použití speciálních neprodyšných a zatavených obalů. Jsou z 99% inertní, a pokud kupujete dražší sorty čaje, tak jsou podle mne nezbytností. Jestli se vám někdo bude pokoušet prodat drahý čaj v obyč papírovém pytlíku, tak mu jej laskavě obratem vysypte na hlavu. Čaj může velice snadno ztratit ze svých kvalit nebo se kontaminovat okolními pachy.
 
\"http://files.cajroom.webnode.cz/200000210-4664f475f2/balicky.jpg\"
 
 

Doprava


Čaj
byl dodán do druhého dne od podání objednávky Přepravní službou České pošty.O poslání čaje se dozvíte sms a mailem. zásilku pak můžete i sledovat na webu České pošty.
Baliček byl úhledně zabalen a obsahoval krom objednaného čaje také vzorky čaje jako příjemný bonus :)



10 čajů z Auria.cz

 
\"lun
cena za 1 ks 26,-kč
 
\"gyokuro\"
cena za 50g 336,-kč
 
\"Aki
cena za 50g 60,-kč
 
\"long
cena za 25g 100,-kč
 
\"assam\"
cena za 50g 112,-kč
 
\"nepal\"
cena za 50g 150,-kč
 
\"puerh
cena za 100g 119,-kč
 
\"sencha\"
cena za 50g 105,-kč
 
\"ti
cena za 7g 35,-kč
 
\"yunnan\"
cena za 50g 80,-kč
 

Na závěr

Z desítky vzorků vyzdvihuji japonský zelený čaj Aki Bancha , a jako celkového vítěze mé ochutnávky označuji vznešenou čínskou Dračí studnu. Kvalita všech byla na vysoké úrovni
 
.
 
Čaj a antioxidanty
 
Čaj a zejména jeho méně fermentované varianty (čaje zelené, bílé, žluté) obsahují spoustu antioxidantů ze skupiny flavonidů a polyfenolů. Katechiny, které patří pod flavonidy jsou dávány do spojitosti se zpomalováním rakovinného bujení a s jeho prevencí, stejně tak jako s antioxidačními a detoxikačními účinky pro lidský organismus. Řada výzkumů probíhá a ještě určitě probíhat bude, ale nám to mlže být i tak jedno protože kromě účinků na zdraví je dobrý čaj především zážitek pro naše smysly.
 
Pokud čaje pořádně neznáte a holdujete jiným kofeinového potěšení, doufám, že jsem ve vás rozvinul alespoň malý zelený čajový lístek. Považujete-li se za čaje znalé, těším se na vaše postřehy, případně tipy a zkušenosti v komentářích
 
veškeré čaje můžete objednat zde: http://www.auria.cz/
 
 


Autor: cajmen - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.