TZ: Velký knižní čtvrtek (16. 10. 2014) opět přinese setkání autorů se čtenáři. Tradičně v Praze a letos poprvé i v Brně.

Typ článku: Literatura

Datum vložení: 29. 09. 2014

Velký knižní čtvrtek, průvodce čtenářů po nejzajímavějších novinkách podzimního knižního trhu, se letos odehraje již po šesté. Ve spolupráci knižní distribuce Kosmas a předních českých nakladatelů se opět dostane na knihkupecké pulty dvanáctka knih, které by neměly čtenářům uniknout.


 Na co se také čtenáři těší, dle jejich vlastních ohlasů z minulých let, jsou doprovodné akce, které v rámci Velkého knižního čtvrtku probíhají. Osvědčilo se spojení s Městskou knihovnou v Praze a tak se zde opět odehraje setkání autorů a jejich čtenářů v netradiční a neformální podobě a to za normálního provozu knihovny. Autoři zde představí své novinky, proběhnou autorská čtení a autogramiády. Celým programem bude opět provázet Petr Vizina, moderátor populárního pořadu U zavěšené knihy vysílaného na ČT Art. Tentokrát bude zpovídat Andreu Sedláčkovou, Veroniku Šichtařovou a Vladimíra Pikoru, Josefa Formánka, Jiřího Hájíčka nebo Martina Sodomku.

 

„Novinkou bude i malá expanze mimo Prahu. Letos jsme se rozhodli setkání s autory uskutečnit i v Brně a to přesně 23. 10. v prostorách knihkupectví Dobrovský na Joštově ulici. Rádi bychom se takto v budoucnu rozšířili i do dalších měst,“ říká zástupce Kosmasu Ctirad Fuchs.

 

Letos se navíc pořadatelům spolu s nakladateli podařilo zajistit i dva ze zahraničních autorů, kteří v rámci Velkého knižního čtvrtku navštíví Prahu. A to Samuela Shema, který představí svou novinku Duch místa a spisovatelka a novinářka Annick Cojean by měla přijet představit svou knihu Kořístí v Kaddáfího harému začátkem listopadu a to pod záštitou Francouzského velvyslanectví a Francouzského institutu.

 

Velký knižní čtvrtek – seznam akcí:
16. 10. 15:30 Autogramiáda Andrey Sedláčkové ke knize Moje pařížská revoluce – Palác knih Luxor, Václavské náměstí 41, Praha 1
16. 10. 17:00 Setkání s autory – Městská knihovna v Praze, Mariánské náměstí 1, Praha 1
16. 10. 17:00 Autogramiáda Samuela Shema ke knize Duch místa – Palác knih Luxor, Václavské náměstí 41, Praha 1
23. 10. 17:00 Setkání s autory – knihkupectví Dobrovský, Joštova 6, Brno

 

K Velkému knižnímu čtvrtku chystají další slevové a jiné akce i samotní knihkupci. Více informací naleznete na www.velkyctvrtek.cz/knihkupectví.



Autor: Pája Hartmanová - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.