Divadlo Kámen a Experimentální sídliště Invalidovna

Typ článku: Literatura

Datum vložení: 14. 10. 2014

Divadlo Kámen se raduje, že vyšla kniha Experimentální sídliště Invalidovna. Právě na okraji tohoto sídliště divadlo už několik let sídlí a o historii svého okolí se průběžně zajímá. Proč?


 „Vidíme tu minimálně dvě paralely – Divadlo Kámen je autorské a umělecky vyhraněné divadlo. Občas je také označováno za experimentující nebo experimentální, ačkoli není příliš jasné, co se dnes v divadle experimentem míní. Věříme, že díky nové knize nyní získáme další impulsy pro uvažování o tom, co je „experiment“. Za druhé zvědavi na další poznatky o historii budovy, ve které hrajeme,“ říká režisér divadla Petr Odo Macháček.

 

„Ve veřejném prostoru sídliště potkáváme mnoho různě roztroušených původních plastik z doby „experimentální“ výstavby. Převážně se jedná o keramická, betonová či kamenná abstraktní díla, ke kterým máme blízko, a tak se těšíme na nové umělecké souvislosti o tomto nejbližším okolí divadelního studia“ upřesňuje Petr Odo Macháček.

 

Knížka Experimentální sídliště Invalidovna (www.facebook.com/experimentinvalidovna?fref=ts) nabízí v deseti kapitolách spoustu zajímavého textu na témata jako je architektonicko-urbanistické řešení, konstrukční principy, občanská vybavenost, unikátní hotelový dům, interiéry, umění ve veřejném prostoru. Obsahuje také mnoho fotografií z doby vzniku sídliště i ze současnosti.

 

Divadlo Kámen je pražské autorské divadlo. Působí ve vlastním divadelním studiu pro 50 diváků poblíž stanice metra Invalidovna. Od roku 1999 hraje každoročně kolem 30 představení. Jeho zakladatelem a režisérem je Petr Odo Macháček.

 

Více informací najdete na www.divadlokamen.cz.

Kontakt:

Helena Macháčková

606 167 399

helena.hedvika@divadlokamen.cz



Autor: Divadlo Kámen

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.