Světoznámá umělkyně doprovází zvon

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 17. 11. 2014

Přijměte pozvání na koncert Společná věc, který se uskuteční ve čtvrtek 20. listopadu v 18.30 h.v Divadle Alfa v Plzni. Výrazný emocionální zážitek je posílen zpěvem světoznámé sopranistky Maidy Hundeling, která v Plzni vystoupí jako host. V


Přijměte pozvání na koncert Společná věc, který se uskuteční  ve čtvrtek 20. listopadu v 18.30 h.v Divadle Alfa v Plzni. Koncert Tomáše Pfeiffera na Vodnářský zvon je jedinečným souzněním hráče a nástroje a vytváří neopakovatelný umělecký zážitek.


Návštěvníci koncertu uvidí neobvyklý multimediální projekt spojující historický nástroj Vodnářský zvon s unikátní parabolickou projekcí. Filmový doprovod – příběh pro jednotlivé skladby koncertu - je inspirován každodenním životem. Témata skladeb koncertu Společná věc se pravidelně obměňují. V letošním roce se návštěvníci mohou těšit např. na skladbu Rezonantia Temporum – souznění zvonů Vodnářského a zvonu z chrámu sv. Víta v Praze, barevná krása matematiky je zachycena ve skladě Chaos – fraktály, pohled do hlubokého i blízkého vesmíru nám zprostředkují dosud málo známé snímky v Patria Deum.
 


Výrazný emocionální zážitek je posílen zpěvem světoznámé sopranistky Maidy Hundeling, která v Plzni vystoupí jako host. V tónech Vodnářského zvonu lze prožít hloubky rezonance, která dle odkazu dávných mistrů kladně působí na celou bytost i prostor. Na závěr koncertu můžete vidět Vodnářský zvon zblízka a pozorovat krásu vodní hladiny levitující při fortissimech v tisících kapičkách nebo vytvářející rezonanční obrazce. Nástroje se lze i zlehka dotknout a vnímat jeho vibraci přímo.



 



Autor: pkosina

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.