TZ: Objevena nová komedie s Vlastou Burianem! Premiéra bude na Džemfestu

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 16. 05. 2015

Zní to jako aprílový žert, ale je to pravda. Na Džemfestu bude 24. října k vidění film s Vlastou Burianem v hlavní roli, který jste nikdy před tím nemohli vidět. Komedie vznikla v roce 1927, má název Milenky starého kriminálníka a vedle Buriana v ní hraje Jindřich Plachta a tehdejší hvězda evropského formátu Anny Ondráková.


„Filmový pás byl slepen po kouscích z torza několika dochovaných kopií. Snímek byl léta rekonstruován a konečně letos na podzim dostaneme příležitost vidět svým způsobem novou komedii s Vlastou Burianem. Bezpochyby jde o jedinečný moment české kinematografie,“ uvedl pořadatel Ondřej Polák.
 
Milenky starého kriminálníka promítne festival v rámci ČEZ filmové scény v sobotu 24. října v kině Oko od 19.30 hodin. A protože Džemfest je především hudební přehlídka, také filmová projekce se neobejde bez výrazné muzikální stopy. Neozvučený černobílý film doprovodí improvizací dva brilantní klavíristé pocházející ze Šumperka Zdeněk Dočekal a Jan Horníček.

„Jsem rád, že projekci opatří hudbou právě tito dva skvělí muzikanti. Komediální příběh s Vlastou Burianem tak dostane další umělecký rozměr, který umocní dobovou atmosféru filmu,“ míní Kamil Navrátil, ředitel kina Oko, které slavnostní večer spolupořádá.
 
Lístky na Milenky starého kriminálníka jsou již nyní v prodeji v pokladně kina Oko nebo na stránkách kinosumperk.cz. Cena je sto korun, majitelé vstupenky na hlavní hudební večer Džemfestu zaplatí o třicet korun méně. Pohár vína zdarma získá každý, kdo se projekce zúčastní oblečen v prvorepublikovém stylu.
 
V souvislosti s říjnovou filmovou událostí připravilo Oko překvapení pro pravidelné návštěvníky kina v podobě dobové upoutávky - traileru. Krátký předfilm z roku 1926 s názvem Lupič upozorňuje s vtipem diváky na nutnost zakoupit si lístek na film Milenky starého kriminálníka. Kino Oko jej bude uvádět během jara a léta před vybranými filmy.
 
 
http://www.dzemfest.cz/



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.