TZ: Vojáci na Aviatické pouti

Typ článku: Sport a tělovýchova

Datum vložení: 16. 05. 2015

Tradičním účastníkem Aviatických poutí je Armáda České republiky a nejinak tomu bude i letos. Na pardubickém letišti se ve dnech 6. a 7. června představí Vzdušné síly Armády České republiky letové a statické ukázky. V letových ukázkách se divákům předvedou jak proudové typy JAS-39C Gripen a podzvukový bitevník L-159A Alca, tak bojové vrtulníky Mi-35 a Mi-171Š.


„Vzdušné síly Armády České republiky předvedou návštěvníkům hlavní typy ze své výzbroje. Armádní blok zahájí slavnostní průlet, po němž budou již následovat sólové ukázky jednotlivých typů. Velkou oblibu u diváků si v loňském roce získala ukázka záchrany pilota z nepřátelského území pomocí vrtulníků. O ukázku nebudou návštěvníci Aviatické poutě ochuzeni ani letos, kdy se do akce nově zapojí jak transportní vrtulník Mi-171Š, tak bojový vrtulník Mi-35, který po celou dobu zásahu bude uskutečňovat vzdušné krytí,“ popisuje ve stručnosti vojenskou ukázku Ladislav Minařík z organizačního štábu Aviatické pouti.
 
Vedle toho se ve statické ukázce letadla Vzdušných sil AČR budou prezentovat i s rozmanitou podvěšenou výzbrojí. Mimo letecké techniky budou na Aviatické pouti tradičně předvedeny i rozmanité pozemní prostředky z výzbroje Armády České republiky.
 
Více informací o aktualitách z připravovaného programu lze získat na stránkách www.aviatickapout.cz.

 



Autor: Maldika - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.