Divadlo Kámen nabídne v dubnu a květnu rozmanité umělecké zážitky

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 04. 04. 2016

Karlínské Divadlo Kámen nabízí v dubnu a květnu několik zajímavých uměleckých akcí – vlastní divadelní tvorbu, přednášku o architektuře, diskusní večer s divadelními teoretiky a umělci nebo výtvarnou instalaci z vinylových desek v prostoru divadelní kavárny.


8.4. a 13.5. od 19.30 bude uvedena úspěšná a oceňovaná poetická detektivka Dopis poslaný poštou – příběh o absolutní nezbytnosti moderní poezie pro šedé všední dny i mezní situace, o poznávání, přiznávání a popírání vlastních chyb a o klidném baru, do kterého nechodí proroci.

21.4. a 26.5. také od 19.30 se můžeme těšit na experiment na pomezí komedie a čisté minimalistické činohry Ztráta obsahu v konfekčním obalu – „nepřijatelně nevkusnou letištní komedii o ztrátě víry, revolveru a peněz“, nebo také „paliativní grotesku s nevinnými osobními setkáními“.

V úterý  19.4. uspořádá Divadlo Kámen společně s Pražskými domy a iniciativou Libeňský most Nebourat, Nerozšiřovat další architektonickou přednášku, tentokrát na téma: Konstruktér Libeňského mostu František Mencl a jeho ,,mostařská etika”. Přednášet bude historik umění profesor Rostislav Švácha.

Po květnovém představení hry Dopis poslaný poštou v pátek 13.5. čeká diváky navíc další diskusní večer, který má za cíl nastínit některé zkoumané aspekty tvorby Divadla Kámen. Diskutovat se bude na téma: Divadlo jako architektura okamžiku za účasti divadelních teoretiků, umělců, výtvarníků a hudebníků. Mezi potvrzenými hosty jsou zajímaví režiséři Radovan Lipus a Jiří Adámek.

Další informace o chystaných akcích Divadla Kámen se můžete dočíst na stránkách www.divadlokamen.cz. Vstupenky na představení a ostatní akce lze pohodlně zakoupit přes portál www.goout.cz.

 

 



Autor: Divadlo Kámen

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.