V  Brně zazní Vodnářský zvon i světoznámí umělci

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 24. 08. 2016

Krásný dárek před koncem letošního roku je připraven pro brněnské publikum. V Besedním domě se 19. 11. v 19 h. uskuteční unikátní koncert Společná věc. Autor a realizátor projektu Tomáš Pfeiffer rozehraje starobylý Vodnářský zvon. Podle tradice tento nástroj rezonuje harmonickými alikvótními tóny. Součástí večera jsou mimořádní hosté. Panochovo kvarteto - soubor, který představuje světovou špičku v interpretaci kvartetní literatury a zároveň je považován za vynikajícího představitele české kvartetní tradice. Dalším hostem bude sopranistka Maida Hundeling, která rovněž je známá ze všech největších světových operních scén. Koncert obohatí svým vystoupením také přední světový violoncellista Jiří Bárta.


 

Tomáš Pfeiffer představí svůj multimediální projekt, ve kterém jsou tóny Vodnářského zvonu doplněny speciální parabolickou projekcí. Filmové záběry jednotlivých skladeb jsou inspirovány každodenním životem a souzní s hudební částí programu. V tónech Vodnářského zvonu lze prožít hloubky rezonance a podle dávných mistrů jeho zvuk prospívá našemu tělu i duchu.

Společná věc

V závěrečné skladbě – Patria Deum , která nám přibližuje nekonečnou krásu vesmíru a je umocněním celého koncertu, návštěvníky čeká neopakovatelné propojení tónů Vodnářského zvonu a violoncella Jiřího Bárty.

 

Milým překvapením po koncertě, je možnost přijít až k Vodnářskému zvonu, vidět jej zblízka a vyzkoušet sílu jeho rezonance během ukázky. Kdo chce zažít nevšední kulturní zážitek, je srdečně zván.

 

Koncert se koná 19. 11. 2016 v 19:00 hod. v Brně, besední dům. Pokud si jej nechcete nechat ujít, můžete si výhodně zakoupit vstupenky v předprodeji na eshopu: www.dub.cz, prodejní místa sítě TICKET ART po celé ČR, tel.: 222 897 333, rezervace@ticket-art.cz, Turistické informační centrum, Radnická 2, Brno, tel.: 420 542 210 863, www.vstupenky.ticbrno.cz. Více informací na www.dub.cz a telefonu 603723713.



Autor: pkosina

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.