Do zahájení 12. Filmové přehlídky „Kino na hranici” zbývá necelých 30 dnů.

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 04. 04. 2010

Dámy a pánové, vážení Diváci! Do zahájení 12. Filmové přehlídky „Kino na hranici” zbývá necelých 30 dnů. Právě teď je nejpříhodnější chvíle pro naplánování květnového víkendu v Těšíně. Srdečně zveme všechny milovníky kvalitní kinematografie, náladové hudby a nočních diskuzí (nejen) o filmech.


Letošní „Kino na hranici” představí retrospektivy čtyř tvůrců z Česka, Polska a Slovenska. Školní etudy, celovečerní i dokumentární filmy režiséra Martina Šulíka. Narozeninová přehlídka tvorby vynikajícího kameramana Adama Sikory. V cyklu „Literatura a film” – filmové adaptace prózy a filmy podle scénářů Kornela Filipowicze, tvůrce spojeného s Těšínem, a také filmy vycházející z díla českého spisovatele a překladatele Josefa Škvoreckého.

 

Budeme také pokračovat ve sledování středoevropského žánrového filmu, a tímto Vás zveme na přehlídku filmů hrůzy, během které uvidíte více než 20 neuvěřitelných příběhů a hororových filmů z Česka, Polska a Slovenska. Zkrátka na své si přijdou ti, kteří se někdy rádi bojí a někdy…smějí.

 

Také letos nebude chybět Maďarské filmové jaro – přehlídka, která již devět let představuje našim divákům nejzajímavější filmy vzniklé nad Tisou a Dunajem.

 

Jako vždy bude „Kino na hranici” místem, kde najdete nejnovější počiny českých, polských a slovenských tvůrců. Letošní výběr znamená skoro čtyřicet čerstvých produkcí.

 

Opětovně vytvoříme světelný most spojující český a polský břeh Olzy.V plenérovém kině nad Olzou Vám ukážeme první filmy Petra Zelenky a nejnovější dílo Jacka Borcucha.

 

Kompletní seznam filmů najdete na: http://www.kinonagranicy.plm. Kalendář projekcí zveřejníme již brzy!

 

A večer po projekcích Vás zveme do Festivalového klubu, kde zahrají a zazpívají: L.U.C., Mikołaj Trzaska & Ken Vandermark, WWW a Noisecut.

 

Nebudou chybět ani výstavy, tentokrát uvidíte práce Martina Šulíka, Adama Sikory, Eleny Leszczyńské, Svätopluka Mikyty a Adolfa Borna.

 

Takže, náš milý Diváku, zarezervuj si akreditaci už teď a zajisti si účast na všech promítáních a doprovodných akcích, a samozřejmě také tradiční „promo-balíček” (s katalogem, tričkem, eko-taškou a jinými drobnostmi).

 

* Základní akreditace: 490 Kč
* Klubová akreditace (pro členy filmových klubů AČFK, ASFK a PFDKF): 390 Kč
* Skupinová akreditace (pro organizované skupiny s počtem osob vyšším než 10): 390 Kč
* 3-denní vstupenka (pouze na filmové projekce): 260 Kč
* 1-denní vstupenka (pouze na filmové projekce): 130 Kč
* Vstupenka na filmovou projekci: 65 Kč
* Vstupenka na koncert: 130 Kč
* Vstupenka na koncert pro majitele 3- a 1-denní akreditace: 65 Kč

 

Rezervace přijímáme do 23.04.2010.

 

V případě zájmu o skupinovou akreditaci nás kontaktujte na adrese: mgil@kinonagranicy.pl
V případě zájmu o novinářskou akreditaci nás kontaktujte na adrese: media@kinonagranicy.pl

Info: www.kinonahranici.cz

 

 

 

 



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.