Český Krumlov má nejlepší turistickou prezentaci na webových stránkách

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 24. 04. 2010

Internetové stránky města Český Krumlov uspěly v soutěži Zlatý erb 2010 o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Město Český Krumlov bylo oceněno zvláštní cenou ministra pro místní rozvoj České republiky za nejlepší turistickou prezentaci na webových stránkách. Z rukou náměstka ministra Jiřího Koliby převzali cenu starosta Českého Krumlova Luboš Jedlička a vedoucí Destinačního managementu města Český Krumlov Libuše Smolíková. Do celostátního kola soutěže byly nominovány také webové stránky města pro občany nebo elektronická služba mapového portálu s funkcí Street View.


„Jako starosta Českého Krumlova jsem rozhodně rád, že naše město bylo oceněno. Málokdo si uvědomuje, kolik práce a kolik pracovníků stojí za jednotlivými projekty. Všem těmto osobám patří můj velký dík. Věřím, že i do budoucna budou webové stránky města výraznou inspirací a servisem pro turisty a návštěvníky města, a občanům a obyvatelům nabídnou maximální informační oporu a usnadní jim styk s městským úřadem,“ sdělil Luboš Jedlička.
Oceněná turistická prezentace – stručný popis


Turistická prezentace města Český Krumlov poskytuje důležité informace především návštěvníkům města (www.ckrumlov.cz/turista). Na těchto stránkách naleznou návštěvníci stránek mimo jiné základní informace o Českém Krumlově, historii města a regionu, informace o dopravě, ubytování, stravování a kultuře, nabídku turistických atraktivit (památky, muzea, galerie…), programů a služeb nebo fotogalerii. Za zmínku z elektronických služeb stojí například Databáze akcí, Katalog ubytování, Fotogalerie, Mapový servis nebo Webová kamera. Webová prezentace je kompletně přeložena také do německého a anglického jazyka. Ročně stránky navštíví přes 2,3 miliónu uživatelů. Český Krumlov uspěl v soutěži již v roce 2001, kdy Oficiální informační systém Český Krumlov získal hlavní cenu v kategorii nejlepší webová stránka regionu.


„Webové stránky patří v dnešní době mezi nejefektivnější nástroje prezentace turistických destinací a nejvyhledávanější zdroje informací. Tohoto trendu jsme si vědomi a snažíme se, aby zde návštěvníci našli vše, co jim Český Krumlov a okolí nabízí a co by při svém pobytu mohli potřebovat. Vedle aktuálnosti informací je důležitý i rozvoj nových aplikací, které umožňují vyšší uživatelský komfort,“ doplnila vedoucí Destinačního managementu města Český Krumlov Libuše Smolíková.

 

Statistika návštěvnosti – web města Český Krumlov
Webové stránky města Český Krumlov v roce 2009 navštívilo více než 844 tisíc unikátních návštěvníků a zobrazilo více než 6 milionů stránek. Internetoví uživatelé průměrně tráví na webu města Český Krumlov při jedné návštěvě téměř 4 minuty.

 

 

Ocenění Zlatý erb - kategorie
v kategorii Nejlepší webová stránka města
1. místo Hranice http://www.mesto-hranice.cz
2. místo Most http://www.mesto-most.cz
3. místo Jablonec nad Nisou http://www.mestojablonec.cz

 

v kategorii Nejlepší webová stránka obce
1. místo Petrovice (Jihomoravský kraj, okres Blansko) http://www.oupetrovice.cz
2. místo Okříšky (Vysočina, okres Třebíč) http://www.okrisky.cz
3. místo Libochovany (Ústecký kraj, okres Litoměřice) http://www.libochovany.cz

 

v kategorii Nejlepší elektronická služba
1. místo Praha: Veřejné zakázky pod lupou http://zakazky.praha.eu
2. místo Šumperk: Koncept územního plánu http://apps.hfbiz.cz/apps/sumperk/up2
3. místo Senorady: e-Muzeum http://muzeum.senorady.cz

 

Zvláštní cena ministra vnitra udělená ministrem Martinem Pecinou za nejlepší bezbariérový
přístup na webové stránky při soutěži Zlatý erb:
v kategorii obce: Okříšky (Vysočina, okres Třebíč), http://www.okrisky.cz
v kategorii města: Slaný, http://www.meuslany.cz

 

Zvláštní cena ministra pro místní rozvoj udělená ministrem Rostislavem Vondruškou za
nejlepší turistickou prezentaci na webových stránkách při soutěži Zlatý erb:
v kategorii města a obce: Český Krumlov: Turista, http://www.ckrumlov.cz/turista
v kategorii regiony: Boskovice: Kam na Boskovicku?, http://www.regionboskovicko.cz

 

Cena veřejnosti udělená Asociací krajů ČR při soutěži Zlatý erb:
Štichov (Plzeňský kraj, okres Domažlice), http://www.stichov.cz

 

O soutěži Zlatý erb
Soutěž o nejlepší webové stránky měst a obcí vyhlašuje Sdružení Zlatý erb. Letos se jedná již o 12. ročník. Osobní záštitu nad soutěží převzal  Jaroslav Chýlek, náměstek ministra vnitra pro informatiku. Nad cenou o nejlepší elektronickou službu převzal osobní záštitu prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal. Krajská kola vyhlašují kraje ČR. Soutěž je pořádána pod záštitou Asociace krajů České republiky, ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj, sdružením Český zavináč, Svazem měst a obcí ČR, portálem Města a obce online a konferencí ISSS. Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických médií, a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech, obcích a krajích České republiky. Zlatý erb byl oceněn jako finalista světové soutěže Stockholm Challenge Award.
Více informací o soutěži Zlatý erb je zveřejněno na http://zlatyerb.obce.cz/
Neváhejte mne kontaktovat v případě zájmu o dodatečné informace nebo ilustrační či aktuální fotografie. Průběžně aktualizované informace o městě Český Krumlov či o aktivitách Městského úřadu Český Krumlov sledujte na webových stránkách www.ckrumlov.cz/obcan

 

Mgr. Jitka Augustinová
tisková mluvčí

město Český Krumlov
kancelář starosty
náměstí Svornosti 1
Český Krumlov
E-mail jitka.augustinova@mu.ckrumlov.cz
Tel: +420 380 766 121
GSM +420 602 491 448
 



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.