Darjeeling První sklizeň 2010

Typ článku: Gastronomie

Datum vložení: 28. 04. 2010

Pro představení čaje jsem vybral exkluzivní sorty z nabídky firmy Darjeeling.cz Vybral jsem celkem tři zajímavé vzorků čajů, u kterých se myslím na chvíly zastaví te.


Pro představení čaje jsem vybral exkluzivní sorty z nabídky firmy Darjeeling.cz
Vybral jsem celkem tři zajímavé vzorků  čajů, u kterých se myslím na chvíly zastaví te.
 
Balení:
 
Velice mě potěšilo použití speciálních neprodyšných a zatavených obalů. Jsou z 99% inertní, a pokud kupujete dražší sorty čaje, tak jsou podle mne nezbytností. Jestli se vám někdo bude pokoušet prodat drahý čaj v obyč papírovém pytlíku, tak mu jej laskavě obratem vysypte na hlavu. Čaj může velice snadno ztratit ze svých kvalit nebo se kontaminovat okolními pachy.
 

Darjeeling JUNGPANA, First Flush 2010 lot 2/10

dj jungpana
Představení čaje:
 
Sladce květinové až ovocné aroma, jasná, plná a briskní chuť. Výrazný "bite" typický pro čínské čajovníky. Čaj, kterého je omezené množství, osobně vybrali na darjeelingu.cz  při návštěvě zahrady v březnu tohoto roku - viz. blog darjeeling.cz.Země původu Indie

příprava:
 
Příprava: 5 čajových lžiček (15g) čaje na 1l vody prošlé varem a vychladlé na cca 90°C, louhujeme 2-3 minuty.
 
 
 

Darjeeling GOOMTEE, First Flush 2010 lot 4/10

dj gomtee
 
představení čaje:
 
První sklizeň z Goomtee

Plná a sladce medová chuť s hlubšími ovocnými tóny, aroma s přijemnou květinkou a nálev jasné zlatě medové barvy. Čaj osobně vybrali na darjeelingu.cz  při  návštěvě zahrady v březnu tohoto roku - viz. blog darjeeling.cz. země původu Indie
 
Příprava:
 
Příprava: 5 čajových lžiček (15g) čaje na 1l vody prošlé varem a vychladlé na cca 90°C, louhujeme 2 - 3 minuty.
 
 
 

Darjeeling TUKDAH Bio, First Flush 2010 lot 5/10

dj tukdah
 
Představení čaje:
 
První sklizeň ze zahrady Tukdah v kvalitě BIO

Jasný velmi světlý zlatozelený nálev, lehká jarně svěží  chuť s krásnou květinkou a lehce mandarinkovým dozvukem. Čaj je z keřů typu clonal. Čaj osobně vybrali na darjeelingu.cz při návštěvě zahrady v březnu tohoto roku - viz. blog darjeeling.cz.Země původu Indie
 
 
Příprava:
 
Příprava: 5 čajových lžiček (15g) čaje na 1l vody prošlé varem a vychladlé na cca 90°C, louhujeme 2 - 3 minuty.
 
 
 
 

Na závěr:

 
Ze vzorků vyzdvihuji Darjeeling Jungpana FF2010 lot 2/10 za jeho Sladce květinové až ovocné aroma,a jako celkového vítěze mé ochutnávky označuji: Darjeeling Goomtee FF 2010 lot 4/10 za jeho plnou a sladce medová chuť s hlubšími ovocnými tóny, aroma s přijemnou květinkou a  tento čaj prostě nikdy nezklame.
.
Čaj a antioxidanty
Čaj a zejména jeho méně fermentované varianty (čaje zelené, bílé, žluté) obsahují spoustu antioxidantů ze skupiny flavonidů a polyfenolů. Katechiny, které patří pod flavonidy jsou dávány do spojitosti se zpomalováním rakovinného bujení a s jeho prevencí, stejně tak jako s antioxidačními a detoxikačními účinky pro lidský organismus. Řada výzkumů probíhá a ještě určitě probíhat bude, ale nám to mlže být i tak jedno protože kromě účinků na zdraví je dobrý čaj především zážitek pro naše smysly.
 
Pokud čaje pořádně neznáte a holdujete jiným kofeinového potěšení, doufám, že jsem ve vás rozvinul alespoň malý darjeelingovský čajový lístek. Považujete-li se za čaje znalé, těším se na vaše postřehy, případně tipy a zkušenosti v komentářích.
 
zdroj a foto: Darjeeling.cz
 
darjeeling.cz


Autor: cajmen - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.