TZ: Magické Himálaje se otevírají návštěvníkům brněnské Olympie

Typ článku: Muzea a výstavy

Datum vložení: 04. 06. 2010

Pozoruhodná výstava Šangri-la - Magické Himálaje zaplnila část nákupního a zábavního centra Olympia Brno. Od května až do konce listopadu mohou návštěvníci nahlédnout do života lidí v Tibetu, Nepálu, Bhútánu a Indii, poznat kulturu a přírodu těchto vzdálených zemí.


V jedné z největších putovních expozic svého druhu ve střední Evropě, na ploše 1 500 m2 v Olympia Show Hall (hala vedle prodejny Asko), je soustředěno více než tisíc originálních exponátů, které na svých cestách po Asii nasbíral brněnský dobrodruh Rudolf Švaříček.
 

 

Výstava Šangri-la je mimořádná nejen svým rozsahem, ale také intenzitou, s jakou dokáže zprostředkovat reálný odraz kulturních a náboženských tradic i všedních dnů obyvatel jednotlivých regionů. Vedle vycpaných zvířat návštěvníci uvidí živé krokodýly, hady, želvy, ryby, líheň tropických motýlů v expozici horského pralesa a také živou džungli s orchidejemi, lotosovými květy, banánovníky či kávovníky. Velkým lákadlem jsou věrné repliky hinduistického i buddhistického chrámu, kláštera, svatyně, nebeského pohřebiště, tržiště a rušné ulice. Součástí výstavy jsou velkoformátové fotografie a projekce. Aktuální výstava v Olympii je zkrátka, řečeno slovy organizátorů, magickou cestou za bájným údolím věčného štěstí Šangri-la, ukrytým hluboko v Himalájích.

 


Expozice o magických Himálajích byla za velkého zájmu veřejnosti poprvé k vidění ve Slovenském národním muzeu. V brněnské Olympii bude doplněna o řadu atraktivních doprovodných akcí.


Otevírací doba výstavy: Denně včetně svátků, sobot a nedělí od 10:00 do 20:00.

 

Základní ceník: dospělí 200 Kč (během víkendu 230 Kč), děti 6-15 let/studenti/senioři: 160 Kč. Možno využít rodinných a skupinových slev.

 

 

Kontakty

Oficiální stránka společnosti Olympia Brno: www.olympia-centrum.cz
Olympia Brno
Shopping & Entertainment centre
U Dálnice 777
664 42 Modřice
Tel.: +420 547 423 624
Fax: +420 547 243 780
 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.