TZ: V Dětenicích potkáte piráty i bytosti z pohádek

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 08. 06. 2010

Dětenice v sobotu 12. června obsadí piráti a bukanýři! V zámeckém parku se vylodí v 11 hodin a budou zde kotvit až do 17 hodiny. A půjde skutečně o hodně – piráti chtějí uloupit truhlu s dětenickým pokladem! Připravte se na souboje a šarvátky. Program bude zajímavý pro celou rodinu a je tipem na ideálně strávený sobotní den.


Uvidíte pirátskou základnu s vrakem lodi a naditou truhlu plnou zlata, o kterou svedou lítý boj dvě bandy „mořských vlků“. Vše bude doprovázet kanonáda, střelba z pušek a pistolí a souboje na šavle a kordy. Pro další obveselení a vydechnutí z bitvy, která se odehraje celkem třikrát, pro Vás budou připraveny i dobové tance a hudba.


Odpoledne zpestří také jarmark s vůní orientu. Po rozverných půtkách s piráty si můžete nakoupit dárečky, které potěší Vás nebo Vaše blízké.


Po odpoledni stráveném ve společnosti pirátů, můžete navštívit také Středověkou krčmu, která bezprostředně sousedí se zámeckým parkem. V krčmě na Vás také čekají netradiční překvapení: středověká mluva, stolování bez příboru, chutná krmě a večerní zábavný program, na kterém vystoupí tanečnice, kejklíři či polykači ohně. Přenocovat můžete v unikátním Středověkém hotelu, který je jako jediný v České republice zapsán do celosvětové sítě originálních hotelů.


Pokud si sobotní výlet protáhnete až do neděle, určitě nebudete svého rozhodnutí litovat. V neděli ožívají Dětenice kouzlem pohádek. V zámecké zahradě potkáte čerty, víly nebo třeba ježibabu. Pro děti jsou připraveny soutěže, po jejichž absolvování obdrží diplom a sladkou odměnu. Všechny soutěže se konají za doprovodu pohádkových bytostí, které dohlížejí na jejich hladký průběh. Rodiče se zatím mohou občerstvit v zámecké restauraci a celá rodina se může dozvědět bližší informace o historii Zámku Dětenice při komentované prohlídce.


Víkend v Dětenicích Vám nabídne hned několik možností, jak zapomenout na každodenní starosti a nahlédnout do jiných světů. Pro Vás i pro Vaše děti to bude jistě nezapomenutelným zážitkem.
 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.