Protektor míří na Oscary

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 01. 10. 2009

Nový český film Protektor se bude za Českou republiku ucházet o nominaci na amerického Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film. Rozhodlo o tomprezidium České filmové a televizní akademie (ČFTA).Nominace na prestižní oceněníAkademie filmových umění a věd budou oznámeny 2. února příštího roku, vyhlášení vítezů bude následovat 7. března.


Pro nás je to dobrá zpráva, která shodou okolností přichází v den, kdy náš film vstupuje do distribuce. Co se týče našich šancí za mořem, jsem samozřejmě realista. Zároveň jsem ale rád, že jsme dostali příležitost a můžeme se o úspěch aspoň pokusit,“ reagoval Marek Najbrt, režisér a spoluautor scénáře.

Příběh filmu se odehrává v letech 1939 až 1942 v Praze. Vypráví příběh manželské dvojice, která na pozadí válečného dramatu prožívá vlastní drama soukromé. Na scénáři Protektora se podílela autorská trojice Robert Geisler, Benjamin Tuček a Marek Najbrt, který film také režíroval. Protektor vznikl ve společnosti Negativ v koprodukci s Českou televizí a společnostmi UPP a Soundsquare. Právě dnes vstupuje Protektor do českých kin.

 
KONTAKT

 
NEGATIV FILM PRODUCTIONS
Ostrovní 30, Praha 1, 110 00 Czech Republic
e-mail: office@negativ.cz, phone +420 224 933 755, fax 1420 224 933 472, www.negativ.cz

 

 

 
Mediální servis:
2media.cz, s.r.o.
www.2media.cz

 


Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.