Ungdomskulen v Lucerna Music Baru představí album Bisexual

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 01. 10. 2009

Frode Kvinge Flatland, Kristian Stockhaus a Øyvind Solheim jsou tři mládenci z norského Bergenu, které před několika lety spojovala společná touha – nastoupit kariéru rockové hvězdy. Poté, co si zvolili název Ungdomskulen a v jedné rybářské chajdě v Bergenu spolu napsali první sérii písniček, nahráli debutové album „Cry Baby,“ které jim zajistilo mezinárodní pozornost. Například britský magazín Uncut jejich zvuk popsal jako vzrušující propracovanou směs math-rocku, progresivního jazzu, art-punku a post-hardcore, který bude příznivcům Battles, Fugazi, At The Drive-In a Dungen připomínat ráj na zemi.


Od vydání „Cry Baby“ v roce 2007 se Ungdomskulen věnovali koncertování po celém světě. Mimo jiné se objevili i ve Spojených státech na festivalech CMJ a SXSW a odjeli dvě turné po Velké Británii spolu se spřátelenou partou Young Knives. Britský časopis NME mimo jiné napsal, že tato kapela je stejně nekompromisní, neústupná a originální jako Sonic Youth.

 
Několik týdnů před nahráváním jejich druhého alba „Bisexual“ byla skupina postavena před nečekanou zkoušku. Jejich zkušebna do základů vyhořela, přesto byli Ungdomskulen tak odhodlaní ukázat světu, co v nich je, že se v novém prostoru pustili do práce s ještě větším zaujetím. Důkazem toho, že tento hudební fénix vstal z popela plný síly, byl jejich první singl z nové desky nazvaný „Idunno.“ Tento song postavený kolem Kristianova vražedného kytarového riffu zní jako experimentální chaos ve stylu At The Drive-In a zároveň je plný svižné taneční energie díky průrazným bicím Øyvinda Solheima.
 
Rockovou energií a progresivním zvukem je ostatně nabité celé letošní album „Bisexual,“ které Ungdomskulen vyrážejí představit na nejrůznější pódia našeho kontinentu. Pražská zastávka jejich turné se odehraje 11. října v Lucerna Music Baru.
 
Vstupenky je možné zakoupit v sítiích Ticketpro , Ticketstream a Ticketportal za 200,- Kč na místě pak za 250,- Kč.

Více info na:

www.myspace.com/ungdomskulen  


Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.