Křenovický Rakovec 2012

Podobné akce

Účinkující: CARETA, D.N.A., 3M+B, PETR BENDE + PAVEL HELAN, Lucie Dobrovodská, COP

Typ akce: Festival

Zahájení: 09. 6. 2012
Ukončení: 09. 6. 2012

Popis akce

Přijměte pozvání ve znamení 10. ročníku hudebního festivalu Křenovický Rakovec, který se uskuteční v sobotu 9. 6. 2012 od 15:30 hodin v Křenovicích u Slavkova na sokolském hřišti.
V letošním roce na festivalu vystoupí :

CARETA
Tato domácí, oblíbená skupina pochází z Křenovic u Slavkova a vznikla začátkem roku 2002.
Za dobu svého působení v oblasti folkové hudby se v kapele vystřídalo několik členů a od začátku roku 2012 hraje ve staro-nové sestavě Lucie Hédlová,
Jiří Morávek, Stanislav Vild, Lucie Žabenská a Karel Simandl.
Skupina Careta hraje vlastní tvorbu a ve druhé polovině roku 2010, vydala své první oficiální album - CARETNÍ HRA.

D.N.A.
Jak o sobě říkají...
Jsme parta hudebních nadšenců z Brna. Hrajeme vše, co nás baví, v poslední době se soustředíme hlavně na vlastní tvorbu. Doufáme, že vás naše písničky chytí u srdíčka, a že si je s námi přijdete zazpívat na naše vystoupení.

3M+B
Tři čtvrtiny už neexistující skupiny PUPKÁČI povstaly z mrtvých pod názvem 3M+B. Muzikanti oprášili písničky z dílny Blanky Prudilové.

PETR BENDE + PAVEL HELAN
Pavel Helan, vynikající velmi zábavný písničkář který roce 2007 obdržel prestižního krtka na festivalu ZAHRADA, v roce 2008 vydal cd Je(mně) příjemně, ze kterého v roce 2009 vzešla spolupráce s Petrem Bende.

Petr Bende, zpěvák a multi-instrumentalista, autor hudby a textů, který se do širokého povědomí zapsal jako finalista druhé řady soutěže Česko hledá Superstar.

Lucie Dobrovodská
Již od 13 let se stala pravidelným účastníkem různých folkových klání typu Brána, Dětská Porta, Folkový kvítek, kde posbírala krásná ocenění. V r. 2002 coby sedmnáctiletá získala interpretační Portu. Zahrála si na různých hudebních festivalech.
Lucie prošla soutěží HLAS ČESKOSLOVENSKA, kde svým výkonem nadchla kouče, jejich poradce i moderátory a celý sál postavila na nohy.

COP
Cop je česká bluegrassová hudební skupina která vznikla v roce 1978. Je jednou z nejvýznamnějších a nejdéle hrajících hudebních skupin tohoto stylu v České republice. Jejím zakladatelem a uměleckým vedoucím je Michal Leicht.
Dnes si již prakticky nikdo nedokáže představit folkové festivaly Zahrada nebo Porta, stejně jako nejstarší evropský bluegrassový festival Jamboree bez přítomnosti Copu. Skupina je velmi populární i v zahraničí, o čemž svědčí pravidelné návštěvy Velké Británie, Slovenska,… V listopadu 2008 Cop oslavil vyprodaným koncertem v Lucerně 30 let svého trvání a natočil zde album COP xXx Lucerna live.V roce 2011 vydala skupina album pod názvem PADLEJ ANĚL.

Festival bude končit v pozdních nočních hodinách country bálem se skupinou GRAVIT. V případě nepříznivého počasí, bude festival přesunut do sálu obecní hospody v Křenovicích. Pohoštění bude bohatě zajištěno.

Místo konání: Sokolské hřiště

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Křenovice (okres: Vyškov kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: http://krenovickyrakovec.webnode.cz/

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!