HRAJEME OPERU! - KOMINÍČEK

Podobné akce

Účinkující: Alena Sasínová-Polarczyk, Jiří Sedláček, Martin Gurbaľ, Václav Živný, Václav Morys, Veronika Holbová, Marianna Pillárová, Patricia Janečková, Natálie Podškubková, Lucie Juráková, Veronika Fuknová, Marie Schestágová, Michaela Bóková, a další

Typ akce: Divadelní představení

Zahájení: 17. 6. 2013
Ukončení: 17. 6. 2013

Vstupné: neznámé

Popis akce

Kominíček je neobyčejně živá a interaktivní dětská opera se šťastným koncem, plná vtipu a melodické invence. Ideální rodinné představení přiblíží divákům, jak opera vzniká a provede je celým divadlem. Hraje se ve foyer, v zákulisí i na jevišti, děti si mohou během představení osahat kulisy, potkají se s režisérem, dirigentem, jevištním mistrem, zvukařem nebo s kostymérkami.

Dílo Benjamina Brittena a Erica Croziera HRAJEME OPERU! – KOMINÍČEK autoři vytvořili v roce 1949. První část tvoří prolog – divadelní hra, ve které sedm dětí a čtyři dospělí vymyslí děj opery o chudém kominickém učni, napíší libreto, složí hudbu a připraví představení. V průběhu těchto „příprav“ se diváci naučí čtyři písničky, které tvoří předehru, mezihry a finále opery. V druhé části pak zhlédnou čtyřicetiminutovou operu Kominíček. Benjamin Britten patří vedle Henryho Purcella, Ralpha Vaughana Williamse a Edwarda Elgara k nejvýznamnějším představitelům anglické hudby. Vytvořil si vlastní, velmi osobitý styl, v němž tvoří dominantní rysy originalita a fantazie.

Doporučujeme pro děti od 6 let.
Interaktivní inscenace pro děti od 6 do 13 let

Účastníci: Jan Šrubař David Bazika Eva Kotková Daniel Jäger Lenka Živocká

Místo konání: Národní divadlo moravskoslezské - Divadlo Antonína Dvořáka

Přesná adresa: Smetanovo náměstí 3104/8A, Ostrava – Moravská Ostrava (Hledat na mapě)

Ostrava (okres: Ostrava-město kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Divadlo Antonína Dvořáka
WWW pořadatele: http://www.ndm.cz/
Předchozí akce: HRAJEME OPERU! - KOMINÍČEK
Následující akce: LA WALLY

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!