Účinkující: Lucie Bílá, Dasha, Kamila Nývltová, Václav Noid Bárta, Marián Vojtko, Jiří Korn, Lukáš Kumpricht, Jan Urban, Kateřina Nováková, Veronika Vyoralová

Typ akce: Divadelní představení

Zahájení: 28. 10. 2012
Ukončení: 28. 10. 2012

Vstupné: 230 - 1500 Kč

Popis akce

Muzikál AIDA měl premiéru v Palace Theatre na Broadwayi v březnu 2000 a hrál se 4 a půl roku (1.852 představení a 30 previews), čímž se zařadil mezi jeden z nejdéle hraných muzikálů na Broadwayi. Příběh je inspirován stejnojmennou operou Giuseppe Verdiho, ke které napsal libreto Auguste Mariette.

AIDA byla uvedena ve více než 20 zemích celého světa a byla přeložena, včetně češtiny, do 15 jazyků. Je s podivem, že muzikál britských autorů Eltona Johna a Tima Rice nebyl nikdy uveden v Anglii. ariette.

Muzikál AIDA získal čtyři Tony Awards, včetně Tony Award za nejlepší hudbu k muzikálu. Time Magazine zařadil muzikál AIDA mezi deset nejlepších muzikálů roku. Zájezdová verze po Spojených státech získala pět Touring Broadway Awards, včetně ceny za nejlepší muzikál. AIDA získala i celou řadu dalších prestižních cen: Drama Desk Award, Outer Critics Circle Award, Clarence Derwent Award a další. ariette.

Brodway cast recording CD získalo cenu Grammy jako nejlepší muzikálové album. Píseň „Written in the Stars“ (Co je psáno ve hvězdách) z tohoto muzikálu se dostalo na druhou příčku hitparády Billboard US a na první pozici v hitparádě kanadské. Hudební divadlo Karlín spolu s EMI Music uvažují o vydání českého alba muzikálu. ariette.

Hudba Eltona Johna je stylově eklektická. Najdeme v ní moderní reggae, Motown i gospel. Zastoupen je samozřejmě typický Eltonův pop a vystopujeme v ní i silný vliv africké hudby. ariette.

Účastníci: Není omezeno

Místo konání: Hudební divadlo Karlín

Přesná adresa: Křižíkova 283/10 186 00 Praha-Karlín (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Hudební divadlo Karlín
WWW pořadatele: www.hdk.cz/
Předchozí akce: Krucipüsk
Následující akce: Aida

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!