Josef Beran: „AUT“

Podobné akce

Účinkující: Hrají: Matka - Dana Horáková, Otec - Josef Beran, Klára - Lucie Kühnlová-Rozsypalová, Tereza - Pavlína Šponiarová, Radek - Tomáš Tutter, Babička - Jindřiška Vacková, Dědeček - František Faust, Servírka - Jana Šmejkalová.

Typ akce: Divadelní představení

Zahájení: 03. 12. 2012
Ukončení: 03. 12. 2012

Vstupné: 65,- Kč

Popis akce

Motto: „Člověk musí své zraky obrátit dovnitř, aby mohl nastoupit nejdivuplnější výzkumnou cestu na světě.“ „Největší dramata ve vesmíru se odehrávají v duších autistů“
Ve sportovní terminologii je autem situace, kdy míč opustí vymezený hrací prostor. Hra je rozhodčím přerušena a některý z hráčů jí znovu rozehraje. Může se stát, že i v životě se na nějakou dobu člověk dostane do autu. Stačí přijít o práci, o někoho blízkého, onemocnět. Život kolem nás ovšem žádný rozhodčí nepřeruší, nikdo na nás nepočká, a nepozve zpátky do hry. Potom nezbývá, než se s údělem poprat.
Divadelní drama „Aut“ je příběhem rodiny, která je díky nemoci jednoho z jejích členů vystavena do téměř fatálního společenského autu. Klára je dospělá autistka, která žije se svými rodiči, uzavřena do svého světa věčných rituálů. Všichni kolem ní se jí snaží přizpůsobit a vytvořit kolem ní prostředí, v němž by byla klidná a spokojená. Po letech si však začnou uvědomovat, jak nemoc dcery ovlivnila jejich životy, vzájemné vztahy a soužití v celé rodině. Rodiče se ze všech sil pokoušejí začít normálně žít, znovu rozehrát hru zvanou život. Za svou snahu jsou všichni odměněni nečekaným zázrakem. Tento příběh je věnován všem, kteří – ač vystaveni do autu – našli sílu a důvod proč se vrátit do hry.
Autismus: chorobná zaměřenost k vlastní osobě spojená s poruchou kontaktu s vnějším světem.

Účastníci: Režie - Josef Beran.

Místo konání: Městské divadlo Sokolov

Přesná adresa: 5. května 655, Sokolov (Hledat na mapě)

Sokolov (okres: Sokolov kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: MDK Sokolov
WWW pořadatele: www.mdksokolov.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!