CIRQUE CITROËN – Pavel Botka, Myroslav Hora

Podobné akce

Účinkující: Ľubica Toušová, Pavel Botka, Myroslav Hora

Typ akce: Výstava

Zahájení: 01. 11. 2012
Ukončení: 30. 11. 2012

Popis akce

CIRQUE CITROËN – Pavel Botka, Myroslav Hora

Výstava: 2. 11. – 30. 11. 2012
Anotace
Výstava představující automobil Citroen 2CV zvaný kachna. Kachna jako deus ex machina a nekonečný zdroj inspirace. Výstava, kterou kachnám dlužíme.
Proč?
Jednou (to už je pár let) jeli Hora s Botkou pro jednu mrtvou kachnu do Regensburku, a jak tam tak blbli s klíčema a rozbrušovačkou, celý rozněžnělý nad tim krásnym materiálem, tak si řekli, že by to mohla bejt prima výstava. Nějaký artefakty kachní, obrazy, nábytek a tak, všechno s kachnama. A bylo.
Hora o kachně:
KAŽDÝHO NORMÁLNÍHO kluka kachna vokouzluje, nebo?… to by musel bejt kretén naprosto citově voploštělej, dyby tomu tak nebylo!… a nebo hokejista eště by to moh´ bejt… tak á: kachna je dvoupíst v uložení boxer a to probouzí machistický pudy, že jo?… bé: dyš se ta kára rozhoupe – na nějaký český okresce kupříkladu, je to jako dyš holka tancuje flamenco, že jo? … no a to je kluk hotovej jedna dvě, že jo?… cé: křivky tý káry – to je jako dyš ta holka co tancovala před chvílí flamenco, přestala dupat a sprchuje se… no, a testosteron může kluk flaškovat, že jo?… dé: NIC se tomu autu nepodobá… je jako Michelangelovo David: jedinečná… v kachně jezdila Jane Birkin nebo Jacques Brel…možná i de Gaulle, ale asy tajně:) …
Botka o kachně:
Kachen se v letech 1948–1990 vyrobilo celkem 5.114.961 exemplářů . Nejen že změnila motoristickou tvář Francie, ale ovlivnila i osudy mnoha lidí. S tím je spojeno mnoho překvapivých zjištění – bez kachny by Picasso nevynalezl kubismus, doktor Pasteur vakcínu proti vzteklině a Henri Cartier-Bresson by se živil jako paparazzi. Nebýt kachny, Vincent van Gogh by zřejmě zemřel v posteli…

Místo konání: Visio Art Gallery

Přesná adresa: Na Roudné 18, 30100, Plzeň (Hledat na mapě)

Plzeň (okres: Plzeň-město kraj: Plzeňský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Visio Art Gallery
WWW pořadatele: www.visioart.cz
Předchozí akce: Muse
Následující akce: Cvičení jógy ve Visio Art Gallery

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!