DNY ŽIDOVSKÉ KUTLURY - Teplický cimes 2012

Podobné akce

Účinkující: Jiří Černý The Shuk Rádobydivadlo Klapý Dr. Markéta Mališová PhDr.Ing.arch. Lenka Burgerová

Typ akce: Festival

Zahájení: 15. 11. 2012
Ukončení: 24. 11. 2012

Vstupné: dobrovolné, není- li uvedeno jinak

Popis akce

I letos pořádá v Teplicích občanské družení Ulpan Teplice Dny židovské kultury, tentokrát však čeká návštěvníky bohatší program. S předstihem vystoupí 15. 11. od 19.00 v Jazz clubu známý hudební publicista Jiří Černý se svým poslechovým pořadem „Židovští hudebníci v rocku“.
Ve středu 21. 11. poté odstartuje hlavní část festivalu. Zahájí jej v aule Gymnázia Teplice vernisáž výstavy „Židovské vzdělávání a školství“, které bude předcházet přednáška stejného tématu. Následovat bude od 20.00 v kině Květen (jen necelý týden po české premiéře) promítání nejnovějšího filmu polské režisérky Agnieszky Holland „V temnotě“.
Ve čtvrtek 22. 11. proběhne v regionální knihovně slavnostní zahájení celé akce, po kterém se mohou posluchači těšit na přednášku M. Mališové „Spisovatel a člověk Arnošt Lustig“.
Páteční program zahájí opět v regionální knihovně přednáška L. Burgerové na téma „Teplická židovská komunita do roku 1939“. Poté se pozornost návštěvníků Cimesu přesune do teplického Jazz clubu, kde od 20.30 vystoupí izraelská klezmerová skupina The Shuk.
Celý Teplický cimes bude v sobotu 24. 11. zakončen divadelním představením „Mikve“ Rádobydivadla Klapý, jehož začátek je v Zahradním době plánován ve 20.00.
Vstup na všechny přednášky i vernisáž výstavy je zdarma, navíc bude pro návštěvníky na každé akci připraveno tradiční pohoštění. Více informací získají návštěvníci na webových stránkách občanského sdružení www.ulpanteplice.cz. nebo na tradičních výlepových plochách města Teplice.

Místo konání: Teplice

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Teplice (okres: Teplice kraj: Ústecký kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Ulpan Teplice
WWW pořadatele: www.ulpanteplice.cz
Předchozí akce: Afro párty
Následující akce: Štěpán Rak a Alfred Strejček

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!