Cestovatelský festival GO Kamera 2013

Podobné akce

Účinkující: Kurt Diemberger, Daniel Orálek, Jan Dungel, Zdeněk a Michal Thomovi, Jaroslav Hutka, Radek Jaroš, Pavel Bém, Martin Bursík, Rudolf Švaříček, Viliam Poltikovič,...

Typ akce: Volný čas a výlety

Zahájení: 17. 1. 2013
Ukončení: 20. 1. 2013

Vstupné: od 60,-Kč

Popis akce

Cestovní kancelář Livingstone Vás zve na festival cestovatelských filmů, publikaci a fotografií GO KAMERA. Šestnáctý ročník populární akce se koná ve dnech 17.-20.ledna 2013 v Kongresovém centru brněnského výstaviště. Své filmy, fotografie a zážitky z cest zde každoročně představují polárníci, novináři, režiséři, spisovatelé, hudebníci a další osobnosti společenského života. I tento rok jsme připravili více než dvě desítky atraktivních besed a promítání.

Festival GO KAMERA je dnes největším cestovatelským setkáním v Čechách i na Slovensku. Ve čtyřdenním bloku přednášek a promítání se představí nejzajímavější osobnosti. GO KAMERA je o skutečném setkávání. Po filmu či přednášce následuje vždy beseda. Návštěvníci festivalu tak mají možnost položit dotazy svým oblíbencům i slavným „hvězdám.“
Z nabitého programu upozorňujeme zejména na čtvrteční zahájení v 16:00 hodin, kdy nás světem vytrvalostních běžců provede Daniel Orálek a Alena Žákovská s Milanem Daňkem. V podvečer nám charismatická fotografka Markéta Kratochvílová představí své fotky z cest po Nepálu. Neméně zajímavý bude i večerní program na téma Afghánistán v podání Tomáše Kociana a Jarmily Štukové. Pátek bude patřit mimo jiné otci a synovi Thomovým, kteří nás zasvětí do nepálských slavností i tajů Bhútánu. Hudební tečku zprostředkuje Jaroslav Hutka.
Víkendový program je pro velký zájem návštěvníků rozdělen do dvou sálů. Program v hlavním sále A bude v poledne patřit profesionálnímu horolezci Radku Jarošovi, který společně s Honzou Trávníčkem povypráví o svém dramatickém výstupu na Annapurnu. Následovat budou přednášky dalších horalů, Petera Hámora a Pavla Béma. Dobrodruh a hlavní organizátor festivalu Rudolf Švaříček odpoledne zmapuje posvátná místa Nepálu a Indie. Do velehor se vrátíme s hlavní hvězdou festivalu, horolezcem Kurtem Diembergerem, který má na svém kontě hned dva prvovýstupy na osmitisícovky. Na Diembergerovo povídání naváže Rudolf Švaříček se svými zážitky z base campu K2 a politik Martin Bursík s promítáním o expedici na vrcholy Gašerbrumu. I program v druhém sálu C bude velmi bohatý. Nádherná příroda Aljašky, kmeny Nové Guineje, krásy Namibie - rozmanitost planety, která nezná mezí.
V neděli nás reportér Ivan Brezina zavede na Dálný východ. Pokračovat budeme na vrcholy Nepálu s průvodkyní CK Livingstone Lídou Puldovou. Dostaneme se načerno až do Tibetu? Odpoví cestovatel Karel Wolf. V podvečer popovídá Viliam Buchert o nasazení českých vojáků v Afghánistánu. O harmonickou tečku za festivalem se postará kytarový virtuos Vladislav Bláha. Program druhého sálu vezme diváky kolem celého světa z Nepálu přes Patagonii a Ugandu až do Vietnamu.
Kompletní program festivalu naleznete na www.gokamera.cz, vstupenky budou v prodeji na místě.

Místo konání: Kongresové centrum brněnského výstaviště

Přesná adresa: Výstaviště 1, Brno (Hledat na mapě)

Brno (okres: Brno-město kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Livingstone s.r.o.
WWW pořadatele: www.gokamera.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!