Lidé, čtěte! po sedmé (hodině večerní)

Podobné akce

Účinkující: Vlastu Třešňáka si patrně většina lidí vybaví především jako kytaristu a písničkáře. Na Lidé, čtěte! však představí svoji literární tvorbu. Pro ty, kteří se s ním jako se spisovatelem dosud neseznámili, dodejme, že je autorem řady románů a povídkových sbírek. První tituly mu vycházely v exilovém nakladatelství Index (např. Jak to vidím já; Babylon; Bermudský trojúhelník). Od devadesátých let publikuje v České republice. Za román Klíč je pod rohožkou získal v roce 1995 cenu Kniha roku. Pod názvem Plonková sedmička publikoval také své písňové texty. Jeho zatím poslední vydanou knihou je první díl trilogie The Vole - Hraboš hrdina (z cyklu Konopných pohádek) z roku 2011. Další autor, ač obyvatel Polabí, k nám dorazí z největší dálky. Děčínský spisovatel, překladatel a pedagog Radek Fridrich se v poslední době nejvíc zviditelnil svou sbírkou Krooa krooa, za kterou v loňském roce získal cenu Magnesia Litera za poezii. Vedle tohoto díla je autorem dalších jedenácti knih, v nichž se často odráží prostředí severočeské krajiny, její česko-německá historie a osudy lidí, kteří zde žijí a žili. Prozaik Petr Kylián se pracovně věnuje cestování a občas soukromě cestovatelství. Do Brandýsa přijede z Vietnamu a odtud má namířeno do Maroka. K jeho zájmům patří provazochodectví, snowboard, hory, dobrý alkohol, fotografování, psaní a vyprávění historek. Většinu z toho by měl na Lidé, čtěte! stihnout. Básník Luboš Svoboda patří k lidem, kteří se víc než skutečné, reálné osobě podobají literární postavě. Pravděpodobně to bude jeho vlastností vidět všude tam, kam přijde, něco úplně jiného, než vidí ostatní lidé. Zcela přirozeně na tuto odlišnou realitu reaguje, což u jeho známých vyvolává pocit, že se pohybuje světem jaksi mimoběžně. Jeho básně pak nejsou ani tak mostem mezi oběma světy, jako spíš světem třetím. Luboš Svoboda je jihočechem, odborníkem na nová média a vynálezcem mrkve v rohlíku. V hudební části večera vystoupí čelákovická kapela Lahoda. Svérázné hudební uskupení a jeho styl “polabský soul” tvoří kytarista Libor Cvrk, klarinetista Adam Cvrk a David Hanzlík (baskřídlovka). Kapela vás nejspíš zaujme vtipnými texty, schopností hrát si s různými hudebními žánry a přirozeností, s níž k hudbě přistupuje. Posluchači se mohou vedle zmiňovaného soulu těšit jak na parafráze klasické české dechovky, tak i na slušné (ačkoliv možná místy trochu neslušné) kytarové blues. Autorem hudby i textů je kytarista Libor Cvrk.

Typ akce: Knihy a literatura

Zahájení: 27. 3. 2013
Ukončení: 27. 3. 2013

Popis akce

Knihovna Eduarda Petišky chystá již sedmý hudebně-literární večer Lidé, čtěte!. Stejně jako v minulých letech proběhne v klubu Egzyl v brandýském kině.
Těšit se můžete na velice zajímavé hosty. Dorazí hudebník, malíř a spisovatel Vlastimil Třešňák, děčínský básník Radek Fridrich - vítěz soutěže Magnesia Litera za poezii, z Pardubic přijede prozaik Petr Kylián a o svou svéráznou městskou poezii se s námi na chvíli podělí Luboš Svoboda. Hudební program večera si vzala na starosti čelákovická kapela Lahoda.

Místo konání: kinoklub Egzyl

Přesná adresa: Karla Tájka 100/2 (Hledat na mapě)

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav (okres: Praha-východ kraj: Středočeský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Knihovna Eduarda Petišky
WWW pořadatele: www.knihovna.brandysnl.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!