Banát a Maramureš

Podobné akce

Účinkující: Václav Hubata - Vacek

Typ akce: Výstava

Zahájení: 05. 4. 2013
Ukončení: 04. 5. 2013

Popis akce

Václav Hubata – Vacek
Banát a Maramureš

Cheb, 5. 4. - 4. 5. 2013
Galerie 4 představuje výstavu fotografií Václava Hubaty – Vacka: Banát a Maramureš.
Zahájení v pátek 5. dubna v 18:00
Galerie 4 zve na výstavu fotografií Václava Hubaty – Vacka Banát a Maramureš z cyklu „ Dokumentární fotografie“. Výstava potrvá do 4. května 2013.
Václav Hubata – Vacek se, již více než dvacet let, aktivně zabývá fotografováním rumunských regionů Banátu a Maramureše. Fotografuje obyvatele vesnic při jejich práci, zaměřuje se na běžný život.
Výstava fotografií z Maramureše a Banátu přibližuje život obyvatel na vesnicích v těchto oblastech. Zachycuje jejich práci, svátky, životní události v průběhu celého roku. Jejich běžný, pro nás však již neznámý, život. Život připomínající spíše dobu našich předků, než současnost se všemi moderními technologiemi, které nás obklopují. Václav Hubata – Vacek, skrze objektiv svého fotoaparátu, přináší svědectví o tvrdém životě, kulturních tradicích, poukazuje na současný trend vylidňování vesnic a s tím vzrůstající nerovnováhy v životě obyvatel, kteří zůstali. V současnosti většinu mladých práce na poli již neláká, důvodem jsou nízké výkupní ceny zemědělských produktů a náročnost práce, kterou je třeba při obdělávání půdy vynaložit. Peníze, které mladí obyvatelé vydělali při práci v zahraničí, mění strukturu vazeb a sociokulturní prostředí obyvatel.

Místo konání: Galerie 4, galerie fotografie, Kamenná 2, Cheb, 350 02

Přesná adresa: Galerie 4, galerie fotografie Kamenná 2 350 22 Cheb Czech Republic (Hledat na mapě)

Cheb (okres: Cheb kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Galerie 4 - galerie fotografie p. o. Karlovarského kraje
WWW pořadatele: http://www.galerie4.cz/

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!