Velikonoční kumštování IV.

Podobné akce

Účinkující: děti z MŠ, ZŠ

Typ akce: Trh a jarmark

Zahájení: 23. 3. 2013
Ukončení: 23. 3. 2013

Vstupné: Dobrovolné

Popis akce

23. března 2013 – Velikonoční kumštování IV.
Zámecké kulturní centrum – zámecké nádvoří – Palackého náměstí
9:00 – 17:00

23. března 2013 se v Rosicích u Brna uskuteční čtvrtý ročník Velikonočního kumštování. Na této akci si přijdou na své všechny věkové kategorie. Pro nejmenší děti máme připravené pohádky a pro ty starší vystoupení s jarní tématikou, jako je vynášení Moreny a další zvyky v podání dětí z rosické školy a mateřinek. Na nádvoří zajisté nejvíce přiláká výstava domácích zvířat – Mini ZOO ze dvorku a poníci.
Společenský sál zámeckého kulturního centra zaplní kumštýři, kteří budou předvádět svá řemesla a umění – především se zde budou zdobit kraslice, a to tradičními i novějšími metodami (vosková batika, vyškrabování, madeira – dírkové kraslice, leptané, lepené slámou...) plést pomlázky, zdobit velikonoční perníky, nebude chybět velikonoční patchwork a další řemesla. Své umění předvedou také krajkářky z Rapotic. Budete zde také moci v klidu posedět a ochutnat tradiční velikonoční pochutiny jako jsou jidáše, mazance, plněná vejce a velikonoční cukroví. V mateřském centru Kašpárkov a Středisku volného času bude po celý den probíhat velikonoční workshop pro děti. Nejmenší si ozdobí perníček nebo vyrobí zápich do květináče a ti větší si vytvoří velikonoční dekorace z kynutého těsta nebo obarví vajíčka.
Hospodyňky nakoupí regionální potraviny na farmářském trhu na nádvoří (pečivo, uzeniny, domácí a křepelčí vejce, domácí těstoviny, pivo, víno, pečené čaje, slovenské sýry, koření, trubičky, svatební koláčky a frgály a mnoho dalšího.) Na řemeslném jarmarku se bude prodávat keramika, dekorace z živých i sušených květin, šperky a bižuterie a ti praktičtější dají přednost třeba ručně vyrobenému košíku nebo kvalitním nožům. Na prohlídku vás zveme také do zámeckého příkopu se středověkou vesnicí, kde se budou tradičně péct placky. Pro mládež tu bude mít připravenou řadu aktivit klub Turisťák.
Pokud počasí dovolí, tak můžete na náměstí posedět u platanu, který bude ozdobený malovanými vajíčky. Doufáme, že velikonoční strom bude ještě krásnější než loni, kdy ho krášlilo 1 430 kusů kraslic.

Místo konání: Zámecké nádvoří, sál ZKC

Přesná adresa: Žerotínovo nám. 1 (Hledat na mapě)

Rosice (okres: Brno-venkov kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Kulturní informační centrum
WWW pořadatele: kic.rosice.cz
Předchozí akce: Světlo v architektuře 2013
Následující akce: Žamboši

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!