Krleš v Lokti

Podobné akce

Účinkující: sbor Cubitus a děti ZUŠ Loket

Typ akce: Koncert

Zahájení: 01. 4. 2013
Ukončení: 01. 4. 2013

Vstupné: dobrovolné

Popis akce

Na Velikonoční pondělí bude v Lokti Krleš. Nejde o bytost, jak název možná zavádí, ale o staročeskou zkomoleninu slov Kyrie eleison (Pane, smiluj se). A „Krleš v Lokti“ je název v pořadí již 6. velikonočního koncertu pěveckého sboru Cubitus a dětí ze ZUŠ Loket, kteří Vás tímto srdečně zvou na společný koncert.
Jaro budeme vybízet k nástupu nejen zpěvem Krleš v nejstarších českých písních např. Hospodine pomiluj ny z 10. století či Buoh všemohúcí ze století 14. ale i latinským zpěvem Kyrie ze mší Orlanda di Lassa nebo Hanse Leo Hasslera z období renesance. Na závěr zazní Kyrie klasicistní ze mše Josefa Haydna a z Requiem Wolfganga Amadea Mozarta.
Aby zpěv jediné skladby, byť v obměnách staletí, nebyl fádní, bude proložen pestrými skladbami zmíněných období. O to se již postarají flétny v ústech žáků pana učitele Rothbauera a smyčce v rukách žáků pana učitele Zapfa. Zazní skladby jak pro sólové flétny, sólové housle, tak i pro komorní flétnový orchestr.

Přijďte s námi zkusit přivolat jaro, budete srdečně vítáni!
Vstupné dobrovolné.

Místo konání: kostel Sv. Václava

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Loket (okres: Sokolov kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Cubitus
WWW pořadatele: www.cubitus.eu

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!