Oslava svátku Purim

Podobné akce

Účinkující: Koza na útesu

Typ akce: Festival

Zahájení: 16. 3. 2013
Ukončení: 17. 3. 2013

Vstupné: 80,-/student 50,-

Popis akce

Již počtvrté pořádá pro veřejnost občanské sdružení Ulpan Teplice oslavu svátku Purim.
Purim je nejveselejším židovským svátkem připomínajícím vysvobození perských Židů z intrik proradného vezíra Hamana, který je chtěl bezpodmínečně a absolutně vyhubit. Název svátku připomíná Hamanovo metání losů, kterými chtěl určit nejvhodnější den pro svůj zamýšlený plán. Zvykem během svátku Purim je veřejně předčítat knihu Ester, vzájemně se obdarovávat dárky (např. jídlem, pitím), darování potřebným, pečení a pojídání Hamanových uší (trojhranných koláčků s povidlovou, makovou nebo datlovou náplní), pití alkoholu (Každý dospělý by měl na Purim vypít vína více než obvykle.) a nošení masek a kostýmů.
Oslava svátku Purim s koncertem klezmerové skupiny Koza na útesu proběhne tuto sobotu 16. března 2013 od 20.00 v teplickém Jazz clubu. Vstupné je 80,-/50,- student/dítě zdarma. Součástí oslavy je také tradiční tombola a soutěž o nejlepší masku dospělých i dětí. Fotografie z minulých ročníků můžete najít na webových stránkách o.s. Ulpan Teplice www.ulpanteplice.cz.
MASKY K PURIMU PATŘÍ!!!

Místo konání: Jazz club Teplice

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Teplice (okres: Teplice kraj: Ústecký kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: www.ulpanteplice.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!