Zdeněk Král a Eva Kratochvílová - klavír

Podobné akce

Účinkující: Zdeněk Král a Eva Kratochvílová

Typ akce: Koncert

Zahájení: 03. 4. 2013
Ukončení: 03. 4. 2013

Popis akce

KLASICKÝ KLAVÍR V OČÍCH IMPROVIZÁTORA
Klavírní mág, improvizátor Zdeněk Král, zahraje na témata klasického recitálu z děl Ludwiga van Beethovena a Fryderyka Chopina v podání sympatické pianistky Evy Kratochvílové.
V druhé polovině koncertu se mohou všichni návštěvníci těšit na oblíbenou improvizátorskou show na přání z publika.
Zdeněk Král – skladatel a klavírní improvizátor, absolvent kompozice a teorie hudební tvorby na Janáčkově akademii múzických umění v Brně. Jeho improvizace se pohybují na hranici jazzu, rocku i romantizující klasiky. Klavír studoval u doc. D. Velebové a improvizaci u doc. A. Linky. Koncertně vystupuje po celé ČR (např. festival na Pražském hradě Struny podzimu), dále též v Belgii, Německu, Rusku, Rakousku a Turecku. Reprezentuje ho bohatá diskografie (přes 40 CD) a diváci ho mohou vidět v pořadech TV po boku známých herců a komiků.

Eva Kratochvílová je brněnskou rodačkou. Od raného dětství se věnuje klavírní hře a zpěvu. Hru na klavír studovala na Konzervatoři v Brně u MgA. Alice Rajnohové. Během studia konzervatoře se zúčastnila několika soutěží. Nejvýznamnějším oceněním byla 2. cena Mozartovské klavírní soutěže v roce 2006. Nyní je posluchačkou klavírního oddělení Janáčkovy akademie múzických umění v Brně ve třídě doc. Vladimíry Slávikové a věnuje se sólové i komorní hře.

Místo konání: Foyer divadla Pasáž

Přesná adresa: Masarykovo nám. 1323, Třebíč (Hledat na mapě)

Třebíč (okres: Třebíč kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Městské kulturní středisko Třebíč
WWW pořadatele: www.mkstrebic.cz
Předchozí akce: Sólo pro Lu
Následující akce: Třebíčské loutkářské jaro

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!